fbpx
Сьогодні
Фото 22:53 21 Тра 2024

Курортний сезон в Одесі: близько 45 підприємців готові відкрити пляжі

Фото: Укрінформ

В Одесі до курортного сезону близько 45 підприємців готові відкрити орендовані пляжі. Наразі вирішуються організаційні питання щодо убезпечення відпочивальників.

Про це розповів директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

За його словами, туристичного сезону в повноцінному розумінні під час війни бути не може. Посадовець проінформував, що минулого року туристичний збір Одеси склав 7 млн гривень. До війни цей збір був вищим удвічі.

«Міжнародні туристи не приїдуть. Ми спостерігаємо, що до нас доїжджають або екстремали, або волонтери та журналісти. Цьогоріч, як і в минулі роки, ми побачимо внутрішніх туристів з різних регіонів України», – зазначив Ліптуга.

Курортний сезон в Одесі

Фото: Укрінформ

Він підкреслив, що через тимчасову окупацію міст на азовському узбережжі морським центром для українців буде Одеса.

«На сьогодні близько 45 підприємців готові відкрити пляжі в Одесі. Майже всі одеські пляжі знаходяться в оренді, за виключенням кількох, які обслуговуються КП «Узбережжя». Підприємці, які готові обслуговувати гостей, знайдуть шляхи забезпечення мінімального захисту під час тривог. Зараз ще обговорюється питання щодо доцільності використання протимінних сіток у воді, адже минулорічний досвід показав, що це неефективно. В сітках збивалося сміття, збирати його на човнах у воді важко. Щодо мін, від них сітки не захищали, міна могла їх перескочити», – розповів Ліптуга.

Курортний сезон в Одесі

Фото: Укрінформ

Посадовець додав, що «відбити» інвестиції в пляжний сервіс непросто.

«Морський сезон – короткий. Також наразі є проблематика у всій індустрії гостинності – нестача персоналу всіх чоловічих професій. Це проблема глобальна та стає більш серйозною після 18 травня. Багато чоловіків звільняються з офіційних робіт. Це палка з двох кінців: з одного боку, ми розуміємо, що у країні війна, і чоловіки мають захищати державу, а з іншого – ми бачимо бізнес, який просто припинить своє існування без людей. Це припинить існування економіки країни. Баланс знайти дуже складно», – пояснив Ліптуга.

Також, за його словами, наразі у місті впроваджується програма з облаштування додаткових укриттів у рекреаційній зоні, а також у спальних районах міста, де підвали багатоповерхівок здебільшого непридатні для розміщення людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: