fbpx
Сьогодні
Фото 22:39 15 Кві 2024

Для збереження культурних цінностей під час війни в Україні облаштують додаткові фондосховища, – Карандєєв

Фото: Укрінформ

В Україні планують будівництво нових та модернізацію вже наявних сховищ для евакуації та збереження культурних цінностей під час війни.

Про це під час робочої поїздки до Одеси заявив т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

Т.в.о. міністра культури розповів, що наразі всі міста України та зокрема Одеса потерпають від відсутності належних фондосховищ. Навіть у тих регіонах, куди наразі евакуюють артефакти з музеїв Миколаївщини, Херсонщини та Одещини, за словами Карандєєва, немає достатньої спроможності прийняти та належним чином зберегти експонати.

«Будуть прийняті рішення щодо модернізації алгоритмів з евакуації та збереження культурних цінностей. За допомогою партнерів буде зроблена відповідна державна програма реконструкції фондосховищ в наявних музеях, а також будування нових сховищ, щоб на воєнний період ми могли надійно зберігати наші культурні цінності. Ця робота буде розпочата в найкоротші строки», – повідомив Ростислав Карандєєв.

в Украине обустроят дополнительные фондохранилища

Фото: Укрінформ

Також Карандєєв зауважив, що наразі немає субвенцій для фінансування будування укриттів у закладах культури, в той час як на облаштування сховищ в освітніх закладах гроші виділяються.

в Украине обустроят дополнительные фондохранилища

Фото: Укрінформ

«Ті невеликі кошти, які має міністерство, ми витрачатимемо на нагальні потреби, в тому числі й на облаштування укриттів для безпеки наших людей та для збереження культурних цінностей. Коли ми задаємося питанням, що важливіше, дрони чи культурна продукція, ми кажемо, що важливі обидва напрямки. Ми мусимо забезпечити ЗСУ, але не можна забувати і про потреби цивільного населення», – додав Карандєєв.

в Украине обустроят дополнительные фондохранилища

Фото: Укрінформ

в Украине обустроят дополнительные фондохранилища

Фото: Укрінформ

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: