fbpx
Сьогодні
14:59 20 Тра 2024

Українські жінки почали активніше відкривати власний бізнес, - дослідження

English version here

Ілюстративне фото

В Україні жінки продовжують активно розвивати свій підприємницький потенціал. За перший квартал цього року більш ніж половину – 59% – усіх нових фізичних осіб-підприємців (ФОП) в країні створили жінки. Це рекордний показник за останні роки.

Про таке повідомила платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот" з посиланням на інформацію з Єдиного державного реєстру, передає Рубрика.

Так, жінки відкрили понад 43,5 тисячі ФОП за перший квартал року, тоді як чоловіки за той самий час — 30,5 тисячі нових справ.

Частка жінок сягнула рекордного показника за останні роки. Для порівняння, за перший квартал 2021 року жінки відкрили 51% від загальної кількості новостворених ФОП.

Найчастіше жінки відкривають бізнес у:

  • сфері роздрібної торгівлі, де частка жінок складала 68%, а чоловіків – 32%;
  • надання індивідуальних послуг, де жінки становили 89%, а чоловіки – 11%;
  • надання інформаційних послуг, де жінки складали 63% та чоловіки – 37%.

Чоловіки ж частіше обирають:

  • комп'ютерне програмування,
  • гуртову торгівлю.

Загалом за перші три місяці 2024 року в Україні зареєструвалися понад 74 тисячі ФОП — це на 33,6% більше, ніж за перший квартал минулого року, і навіть більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Зазначимо, що у лютому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд залучить п'ять інструментів допомоги українському товаровиробнику. Зокрема, держава надасть вітчизняним виробникам пріоритетний доступ до публічних закупівель та розширить програму компенсації на купівлю техніки.

А генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про стандарти роботи прокурорів у сфері захисту інвестицій. Він, зокрема, передбачає, що обшуки бізнесу є крайньою слідчою дією.

Як повідомлялось, українських підприємиць запрошують долучитися до програми менторської підтримки жінок в агробізнесі "Empowering Women in Agrifood" від EIT Food, який підтримується Європейським Інститутом Інновацій та Технологій (EIT).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: