fbpx
Сьогодні
17:41 07 Тра 2024

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

English version here

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших груп населення в Україні.

Про це повідомляється на сайті МЗС Данії, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Гуманітарна ситуація в Україні є надзвичайно серйозною. Мільйони українців були вимушені залишити свої домівки, тисячі будинків були зруйновані, лікарні зазнали бомбардувань, а предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електроенергія, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців. У районах, розташованих поблизу лінії фронту, ситуація досягла катастрофічного рівня. Особливо вразливими є жінки та діти. Цим новим пакетом підтримки ми прагнемо забезпечити термінову гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп населення, що може врятувати їхні життя», – заявив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

Зазначається, що в рамках цього пакету надається базова надзвичайна допомога у вигляді:

  • продовольства,
  • медикаментів,
  • води,
  • житла для українців у найбільш постраждалих від війни районах.

Особлива увага приділяється захисту найбільш вразливих верств населення. Сюди входять мільйони дітей, які страждають від наслідків війни і потребують безпечного середовища, соціальної активності та підтримки для продовження навчання навіть під час війни.

Пакет підтримки також сприяє зусиллям із запобігання, пом'якшення та реагування на особливі ризики, з якими стикаються жінки та дівчата, зокрема ризик сексуального та гендерно зумовленого насильства, а також сприяє наданню психосоціальної підтримки та охорони материнства і дитинства.

За даними ООН, через понад два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже 15 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги. Це близько 40% населення України. Від війни особливо страждають найвразливіші українці, включаючи жінок, дітей та людей, переміщених внаслідок воєнних дій.

Допомога від Данії

Нагадаємо, що Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків.

Також українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракета.

Окрім коштів на військову допомогу, уряд Данії також виділяє додаткові кошти для дансько-українського фонду, який сприяє залученню інвестицій з боку данських компаній в Україну.

А ще Данія ухвалила рішення про виділення майже 6 млн євро на відновлення енергоінфраструктури України.

До того ж на підтримку українського морського потенціалу Данія виділила новий пакет зброї на €295 млн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: