fbpx
Сьогодні
15:58 23 Кві 2024

В Україні до 2026 року значно скоротиться кількість дітей, - Міносвіти

Фото: Unsplash

Використовуючи статистику, скільки навчається учнів у молодшій школі, можна простежити як в Україні скоротилася кількість дітей.

Про це розповів перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець під час форуму "Демографічне майбутнє України", передає ТСН.ua.

"Депопуляція почалася до війни. І ми розуміємо, що в освіті в перший клас йдуть діти, народжені шість років тому. Відповідно, ми маємо дивитися в розрізі шести років: що відбувається і як було. Я наведу декілька цифр для прикладу.

Якщо рахувати кількість дітей в молодшій школі, тобто з першого по четвертий клас, в 2017 році у молодшій школі було півтора мільйона дітей.

В 2026 році в молодшій школі буде 800 тисяч дітей. Це діти, які були народжені в 2022 році", — зазначив Кудрявець.

Як зауважив чиновник, сьогодні в українській системі освіти 3,8 млн дітей. З них близько мільйона не навчаються офлайн.

"З них 350 тисяч перебувають за кордоном. І в Україні перебуває 650 тисяч дітей в основному в восьми регіонах України, прифронтових, де діти не мають можливості навчатися очно.

Половина з них навіть за умов наявності укриття, оскільки час прильоту набагато швидший ніж можливість включити сирену і дійти до укриття", пояснив Кудрявець.

Нагадаємо, що починаючи з 2013 року в Україні приблизно на 7% в рік падають показники народжуваності: повномасштабне вторгнення росії призвело до ще більшої кризи.

Також у кінці 2022 року прогнозували катастрофічне падіння народжуваності на 2023 рік. Є ризики, що до 2030-го населення України скоротиться щонайменше до 35 мільйонів, вважають в Інституті демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: