fbpx
Сьогодні
12:58 23 Кві 2024

Міністр МЗС підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку з України

Фото: З відкритих джерел

Громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном, призупинили надання консульських послуг, оскільки у теперішніх умовах пріоритетом є боротьба за виживання України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у соцмережі Х, пише Рубрика.

"Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", підкреслив очільник МЗС.

Кулеба також зазначив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном був і залишається пріоритетом МЗС, проте у теперішніх умовах пріоритетом є боротьба за виживання України.

"Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно", підкреслив глава МЗС.

Що відомо про виїзд чоловіків за кордон

Нагадаємо, що станом на листопад минулого року з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, щоб уникнути військового призову, майже 20 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років покинули Україну.

Окрім того, журналісти ЗМІ знайшли сотні громадських організацій і благодійних фондів, причетних до втечі 2248 чоловіків призовного віку, які виїхали за дозволами від Львівської ОВА і не повернулися.

Своєю чергою, на початку березня цього року член Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський сказав, що новий закон про мобілізацію передбачає, що чоловіки за кордоном зможуть оновити свої дані в електронних кабінетах. Але повісток вони отримувати не будуть.

Варто додати, що Кабінет Міністрів напрацьовує нові зміни до своїх постанов. Вони зокрема, передбачають надання окремих адміністративних послуг лише за умови наявності військово-облікового документа.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: