fbpx
Сьогодні
18:26 20 Кві 2024

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

Ілюстративне фото Wikipedia Commons

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Про це повідомив міністр оборони країни Грант Шеппс, пише Рубрика.

«Зараз у Телфорді проходять передові модернізації, щоб зробити цей танк найбільш смертоносним в історії армії Великої Британії, даючи нашим солдатам вогневу міць, необхідну для захисту країни», — заявив він.

Грант Шеппс зазначив, це перший повністю британський танк за останні 22 роки. Challenger 3 є модернізованою версією танка Challenger 2. 

Очікується, що на заводі у Телфорді спорудять 148 нових танків Challenger 3. Спершу їх планували виготовити до 2027 року, однак через війну в Україні Велика Британія зможе отримати нову техніку у 2025 році.

У новому танку планують установити нову башту із німецькою гладкоствольною гарматою 120-мм, яка є на озброєнні у танках Leopard 2A6/А7. Також у Challenger 3 покращать корпус — на нього встановлять новий композитний пакет бронювання EPSON.

Перший прототип уже демонструє свої можливості на випробуваннях. Усі прототипи випробовуватимуть у робочих умовах, щоб підтвердити їхню продуктивність і вдосконалити в разі потреби.

Challenger 3 озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою L55A1 завдовжки 55 калібрів, яка може вести вогонь більшістю снарядів НАТО. Гармата, яка встановлена в Challenger 3, має вищу початкову швидкість снаряда та більшу пробивну здатність, ніж Challenger 2. Швидкість Challenger 3 розвиває до 60 км/год. Він оснащений новим композитним пакетом бронювання, відомим як EPSON, а також системою активного захисту Trophy, яка може виявляти та нейтралізувати атаки за лічені секунди. Крім того, є можливість встановити додатковий навісний захист Farnham.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: