fbpx
Сьогодні
21:31 18 Кві 2024

Президент нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною", – посол

Фото: AFP

Орденом "За заслуги перед Україною" нагородив президент України Володимир Зеленський легенду французького кіно Алена Делона.

Про це розповів посол України у Франції Вадим Омельченко у соціальних мережах та на французькому телебаченні, France 24.

"Надзвичайно рідкісний і безпрецедентний жест щодо іноземця", зазначив український дипломат.

Як повідомили в українському посольстві, 88-річний Делон з першого дня війни в Україні багато висловлювався на її підтримку.

Також варто зауважити, що Делон у 2022 році брав участь в інтерв'ю з президентом України Володимиром Зеленським. Також цитував українського поета Тараса Шевченка під час телевізійної програми.

"Пане Делон, дорогий Ален, я знаю, що ви перебуваєте в не дуже простій ситуації, і хочу сказати вам, що ви не самотні… У вас є багато шанувальників і людей, які вас люблять. Я і мій народ, ми завжди на вашому боці", наголосив посол.

Нагадаємо, що після інсульту в 2019 році стан здоров'я Алена Делона погіршився. Окрім того, актор переживає складні часи у стосунках із сім'єю.

Довідка

23 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю французьким журналістам.

Тоді легендарний актор Ален Делон узяв участь в інтерв'ю президента Володимира Зеленського французьким ЗМІ та висловив своє захоплення ним.

Зеленський, своєю чергою, подякував Делону за підтримку України та українців, підкресливши, що слово – це зброя, яка іноді вдаряє дужче за справжню зброю на полі бою.

"Я ніколи не був настільки блискучим актором, як ви. Для мене ви завжди були авторитетом, великим актором", сказав Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: