fbpx
Сьогодні
15:15 18 Кві 2024

Південна Корея цьогоріч надасть Україні $200 мільйонів гуманітарної допомоги

Фото: З відкритих джерел

Південна Корея виділить Україні цього року гуманітарну допомогу в розмірі 200 млн дол. у межах обіцяного пакета допомоги на суму 2,3 млрд дол.

Про це повідомив міністр фінансів країни Чхве Сан Мок під час круглого столу щодо України, який відбувся у Вашингтоні, інформує Рубрика з посиланням на Yonhap.

Уряд Південної Кореї планує виділити початкові 200 млн дол. цього року у вигляді гуманітарної допомоги для задоволення надзвичайних потреб України, ще 2,1 млрд дол. буде надано у вигляді довгострокових кредитів під низькі відсотки через Фонд економічного співробітництва та розвитку (EDCF), починаючи з 2025 року.

Зазначається, що детальні проекти програми відновлення у рамках Фонду будуть визначені після тісних консультацій із українською стороною.

Зазначається, що Південна Корея також пожертвує по 50 млн дол. Світовому банку та Європейському банку реконструкції та розвитку на їхні проєкти з надання допомоги Україні.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв надати Україні додаткову допомогу в розмірі 2,3 млрд дол. під час саміту G20 у Нью-Делі у вересні 2023 року.

Допомога Південній Кореї Україні

Торік у вересні стало відомо, що Південна Корея виділить Україні великий пакет фінансової допомоги у розмірі 2,3 млрд доларів. Пізніше міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що спочатку кошти від Південної Кореї будуть використані на придбання та постачання критично необхідного обладнання.

У квітні також повідомлялося, що уряд Південної Кореї передало Міністерству охорони здоров'я України 70 машин швидкої допомоги для надання невідкладної медичної допомоги під час війни. Раніше в Україну вже доставили 30 автомобілів від Сеула. Сумарно за останні місяці Південна Корея передала Україні як гуманітарну допомогу 100 "швидких".

Також Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала 10 машин для розмінування хорватського виробництва. Вони були закуплені урядом Південної Кореї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: