fbpx
Сьогодні
21:00 17 Кві 2024

У Чернігові кількість постраждалих від ракетного удару зросла до майже 80

Фото: ДСНС

Сьогодні, 17 квітня, російські окупанти завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. Ворожі ракети поцілили майже по центру міста. В результаті наразі відомо про більш як 70 постраждалих.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на виконувача обов'язки Чернігівського міського голови Олександра Ломако.

"Відомо про 17 людей, яких сьогодні в Чернігові Росія вбила своїми ракетами. 78 осіб звернулися до лікарень, вони отримали всю необхідну допомогу. Понад 40 осіб госпіталізовано", – заявив Ломако.

Він розповів, що на місці створений та працює оперативний штаб, а також розгорнуті намети, в яких постраждалі можуть отримати всю необхідну інформацію.

"Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким усіх загиблих. Мною підписано розпорядження про оголошення 18 квітня Днем жалоби", – додав він.

У результаті удару пошкоджень зазнали понад 20 багатоквартирних будинків. Там уже працюють міські служби, щоб швидко надати необхідну допомогу. Завтра в місті запрацює центр допомоги, куди зможуть звертатися люди з постраждалих будинків та отримувати матеріальну допомогу.

"Сьогоднішньої трагедії в Чернігові могло б не статися, якби Україна мала більше засобів протиракетної оборони. Зволікання наших західних партнерів призводить до зростання кількості невинних жертв в Україні", – зазначив Ломако.

Що відомо про ракетну атаку Чернігова вранці

Окупанти вранці, 17 квітня, вдарили по густонаселеному району Чернігова: кількість жертв може зрости.

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що пошукова операція ще триває. Крім того, він зазначив, що зафіксовано "приліт" по об'єкту соціальної інфраструктури. Ворог вдарив по місту 3 ракетами.

Наразі відомо:

  • про 17 людей, яких сьогодні в Чернігові росія вбила своїми ракетами,
  • 78 осіб звернулися до лікарень, вони отримали всю необхідну допомогу,
  • понад 40 осіб госпіталізовано.

Речника Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаша в ефірі телемарафону повідомив, що російські окупанти під час обстрілів України застосовує звичну тактику тероризування мирного населення. За його словами, противник продовжує використовувати географічне розташування міст та продовжує бити по прифронтовим територіям, таким як Харків та Чернігів.

18 квітня у Чернігові оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: