fbpx
Сьогодні
19:00 15 Кві 2024

Зеленський провів чергову Ставку: обговорили ситуацію на фронті та в енергетиці

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому обговорили, зокрема, фронт та енергетику.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Телеграм глави держави.

Президент заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил ЗСУ Олександра Сирського щодо обстановки на основних напрямках, оборонних потреб і майбутніх дій України на полі бою.

Отримав також дані розвідок: Олега Іващенка від СЗР та Кирила Буданова від ГУР стосовно ймовірних задумів російських окупантів. Міністр оборони Рустем Умєров надав звіт про контракти на зброю, РЕБ і дрони.

Окрім цього, доповідали представники енергетичної галузі — Міненерго, "Енергоатом", "Укренерго", "Нафтогаз" — щодо зусиль, яких вони докладають для захисту систем, відновлення генерації, перепідключення споживачів.

Виступав і віцепрем'єр Олександр Кубраков стосовно захисту критичної інфраструктури, особливо у прифронтових та прикордонних регіонах.

"Очевидно, що фізичний захист не може повністю вберегти від ударів терористів деякі об'єкти. Це може зробити тільки достатньо ефективна ППО", — підкреслив Зеленський.

Глава держави висловив вдячність "тим друзям, які це розуміють і швидко відгукнулися на заклики підтримати український повітряний щит".

"Але інтенсивність російських атак потребує більшого єднання. Захистивши Ізраїль, вільний світ продемонстрував, що саме таке єднання не лише можливе, а й на сто відсотків ефективне", — наголосив президент.

Зеленський додав:

"Рішучі дії союзників не допустили успіху терору та втрати інфраструктури й змусили агресора охолонути. Те ж саме можливе й у захисті України, яка, як і Ізраїль, не є членом НАТО. І для цього не потрібна активація 5 статті, достатньо лише політичної волі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: