fbpx
Сьогодні
13:46 13 Кві 2024

В Офісі Президента назвали дві проблеми, які створюють стимул для росії

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

На сьогодні існують дві головні проблеми, які додають російській федерації стимулу у війні проти України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

"Зараз є дві ключові проблеми. І те, й інше явно стимулює Росію… продовжувати тиск", – зауважив чиновник.

Першою проблемою Подоляк називає штучний дефіцит озброєння, який відчуває Україна, що створюється насамперед розривом між словами союзників та їх логістичним небажанням розв'язувати проблему.

"На це є кілька причин. Так само існує суттєвий розрив між ефектними словами про санкції та зростаючою сегментарною торгівлею з РФ, що дозволяє їй мати стабільний військовий ресурс", – пояснив він.

Другою проблемою, як вважає Подоляк, є постійні докладні розповіді про те, що:

  • росія тисне в тому чи іншому напрямку,
  • вона проводить великомасштабні концентрації й посилює напади,
  • у неї є локальні переваги.

Причому, як наголошує представник ОПУ, робиться це "з максимально депресивним і приреченим підтекстом, максимальним ефектом, що деморалізує".

"Роблять це не тільки на західних медіаплатформах, а й на внутрішньому (військово-аналітичному) ринку. Знання оперативної обстановки, розуміння того, що і як змінювати/поліпшувати/реагувати, вимагають обов'язкового виходу в ефір та руйнування психічного стану суспільства?" – задається риторичним питанням він.

Нагадаємо, що російська влада збільшила фінансування внутрішньої пропаганди до 58 мільярдів рублів (близько 500 мільйонів доларів) на рік.

Варто додати, що найчастіше в пропагандистських відео автори намагаються всіляко дискредитувати Україну, Збройні Сили та представників влади, щоб деморалізувати українців та посіяти "зраду". Однак антизахідна пропаганда теж присутня і направлена вона на те, щоб вкотре вкорінити образ всемогутньої росії.

Як цьому протидіяти читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як російська пропаганда шириться у Тіктоці та чому не варто довіряти всьому, що ми бачимо".

Також Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації побудує систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: