fbpx
Сьогодні
Фоторепортаж 13:32 13 Кві 2024

"Безвісти зниклі — це не вирок". У Києві пройшла мирна акція, присвячена оборонцям Соледара та Бахмута

13 квітня на столичному Майдані Незалежності пройшла мирна акція "Безвісти зниклі – це не вирок", яку присвятили захисникам Бахмута та Соледара.

Про це пише Рубрика.

Акція присвячена оборонцям Соледара та Бахмута, котрі мужньо протистояли терористам приватній військовій кампанії "Вагнер".

На захід прийшли близько 400 людей.

Нагадаємо, що бої за Соледар точилися до січня 2023 року. Згодом британська розвідка повідомила, що українські Збройні сили, ймовірно, вийшли з донецького міста Соледар та продовжують оборонятися від російських сил на околицях Бахмута.

На Бахмутському напрямку загарбники активно застосовують авіацію, якщо дозволяє погода. а перед штурмом обстрілюють позиції українських військ. Саме місто Бахмут ворог перетворив на руїни.

Варто нагадати, що на 12 квітня 2024 року у реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налічується понад 36 тисяч записів. Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"До адміністрування реєстру та видачі витягів за запитами Міністерство внутрішніх справ України було долучене в жовтні… Коли приймали реєстр, в ньому було понад 9 тисяч облікових записів. Зараз налічується вже понад 36 тисяч таких записів", – сказав Добросердов.

Статус зниклого безвісти вказує, за яких обставин це сталося.

"Особа буде в статусі зниклого, поки не повернеться на підконтрольну Україні територію або поки ми не зможемо комунікувати з нею на території іншої держави, з якою у нас є чинні міжнародно-правові угоди", – сказав уповноважений.

Інший варіант для припинення для особи статусу зниклого безвісти:

  • коли встановлено, де перебуває тіло чи останки зниклої людини,
  • проведено експертизу, за результатами якої ідентифіковано особу.

На зараз є інформація про встановлення місця перебування 1800 осіб, розшук їх припинено.

"Це ті, кого вдалося повернути з полону. Цифра реально більша, через те, що не всі були у розшуку, а відповідно в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин", – додав Добросердов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: