fbpx
Сьогодні
15:23 12 Кві 2024

На Тернопільщині запровадили пілотний проєкт з видачі зброї поліцейським за електронними картками: навіщо це рішення

Фото: ГУ Нацполіції в Тернопільській області

У Тернопільській області в головному управлінні Нацполіції реалізовують пілотний проєкт зі зберігання та видачі зброї працівникам.

Про це повідомляє Укрінформу, передає Рубрика.

У чому проблема?

"Коли почалося повномасштабне вторгнення, потрібно було швидко озброїти наших працівників. За нашими нормативними актами ця процедура досить тривала", – згадує начальник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Яке рішення?

Тому пілотний проєкт зі зберігання та видачі зброї працівникам реалізовують в головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області.

"Ми в Тернополі вивчили цю проблематику і запровадили пілотний проєкт із видачі зброї працівникам за допомогою сучасних технологій. Працівники використовують електро-магнітну картку, щоб отримати доступ до сховища", – розповідає Сергій Зюбаненко.

Фото: ГУ Нацполіції в Тернопільській області

Як це працює?

На дверях у сховище облаштували подвійну аутентификацию:

  • за карткою,
  • і за обличчям її власника.

"У приміщенні, де зберігається зброя, у кожного з працівників є власна комірка, яка відкривається з допомогою картки. Всі ці дії фіксуються в електронному журналі", – розповів і показав, як працює система, Роман Бовсуновський, заступник начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного регулювання ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Також в управлінні облаштували чотири сучасні приміщення для споряджання, розряджання та чищення табельної зброї замість одного приміщення, яке було досі.

Довідка

В Україні від початку роботи Єдиного реєстру зброї до МВС надійшло 307 тис. заяв від громадян на отримання різних видів дозволів на зброю.

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко зазначив, що реалізація магазином кожної одиниці зброї фіксується в реєстрі.

"Сьогодні ви можете зайти в будь-який магазин, який торгує зброєю, і після купівлі зброї безпосередньо в магазині засобами реєстру можна подати вашу заяву до поліції про реєстрацію придбаної зброї. Прямо на місці. У магазинів є такий доступ", – розповів Тимченко.

За його словами, зараз у ЄРЗ внесено 371 тисячу одиниць зброї, яка належить 256 тисячам фізичних осіб.

"Проте кількість зброї, яка облікована в Національній поліції, перевищує 1 млн. У Єдиному реєстрі вся ця зброя поки що не відображається, тому що інформацію про неї потрібно актуалізувати", – пояснив заступник голови МВС.

Він зазначив, що реєстр зброї стане на 100% наповненим, коли кожен громадянин зареєструє або поновить право користування зброєю.

Нагадаємо, 23 червня 2023 року в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї, повідомив керівник МВС Ігор Клименко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: