fbpx
Сьогодні
12:21 11 Кві 2024

СБУ й ДБР прийшли з обшуками до керівника антикорупційного центру в Харкові

Фото: Фейсбук / Дмитро Булах

Правоохоронці з Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України провели обшуки в керівника громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха. У ДБР кажуть про розслідування  зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців.

Як пише Рубрика, про це повідомляють Харківський антикорупційний центр, Дмитро Булах у Facebook, ДБР у коментарі УП.

У самому центрі повідомили, що ДБР та оперативники СБУ прийшли 10 квітня з ухвалою суду про проведення обшуків.

Вони з'явилися за місцем проживання та вимагали надати відомості, пов'язані з проходженням військової служби Булаха. Той зараз є військовослужбовцем Нацгвардії.

"Так, не у командування військової частини, а саме вдома. Сприймаємо це як продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України", — заявили у центрі.

Булах розповів, що улітку 2022 року йому вручили повістку працівник ТЦК у супроводі двох працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. За його словами, це сталося після того, як за ним їздила машина на номерах прикриття. Булах заявив, що на той час хворів, а мобілізувався сам пізніше, після лютого 2023 року.

Він додав, що восени 2023 року також помітив за собою "хвости".

"Близько десятка різних машин на оперативних номерах "вигулькували" за різними адресами, де він з'являвся", — заявили у центрі.

Булах повідомив, що за результатами обшуку в нього вилучили мобільний телефон. Активіст вважає ці слідчі дії політичним замовленням.

При цьому зазначає, що "бойову" зарплатню за місцем служби не отримував, та посвідчення учасника бойових дій не має.

Що кажуть правоохоронці?

У коментарі "УП" в ДБР повідомили, що їхні працівники за матеріалами СБУ відкрили кримінальне провадження за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців.

У межах цього розслідування працівники ДБР з'ясовують можливе перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії, яка дислокується на Харківщині.

У ДБР стверджують, що 10 квітня проводили слідчі дії і за місцем проживання одного з фігурантів, і у військовій частині. Там також наголошують, що провадження, відкрите за матеріалами СБУ ще у серпні 2023 року, жодним чином не стосується діяльності ГО.

 Під час обшуків речі, які стосуються діяльності ГО не вилучалися, а "всі процесуальні дії відбуваються виключно в межах закону і будь-які спекуляції на такій темі не є доречними".

ДБР наголошує, що всі процесуальні дії відбуваються виключно в межах закону і будь-які спекуляції на такій темі не є доречними".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: