fbpx
Сьогодні
09:25 10 Кві 2024

Наслідки ворожої атаки по енергооб’єктах в Одесі та на Миколаївщині: є руйнування та поранені

Фото: ДСНС

Уранці, 10 квітня, окупанти поцілили по об'єкту енергетики на Миколаївщині − вводили аварійні відключення світла, також загарбники вдарили по енергетичній та транспортній інфраструктурі Одещини, унаслідок чого постраждали 2 працівників транспортного підприємства.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Сил оборони півдня, голову Одеської ОВА Олега Кіпера, очільника Одеси Геннадія Труханова та голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма у Telegram

Як повідомив Труханов, російські окупанти увесь ранок "вітали" Одесу із Днем визволення (від фашистських загарбників − ред.).

"У місті росіяни поцілили по енергетичній інфраструктурі. Оцінюємо масштаби пошкоджень енергообʼєкта. Також постраждав приватний будинок та декілька автівок. Наразі відомо про одного постраждалого", повідомив він.

Своєю чергою Кіпер пізніше додав, що уже відомо про двох постраждалих − це працівники транспортного підприємства.

"Спочатку росіяни запустили ударні безпілотники, під прицілом знову була енергетична інфраструктура. Наші сили ППО знищили 2 "Шахеди".

На світанку, близько 5:30, російські терористи атакували Одещину ракетами, застосували й балістику. В день звільнення Одеси від фашистських загарбників росіяни вдарили по об'єктах критичної й транспортно-логістичної інфраструктури", наголосив голова ОВА.

Як зауважив він, пошкодження отримали енергетичний об'єкт, приватний будинок та кілька автівок.

Окрім того, Сили оборони півдня повідомляють, що над Одещиною збили:

  • 2 ворожі "Шахеди",
  • ще 12 − над Миколаївщиною.

Водночас у Миколаївській області було влучання по об'єкту енергетики, у результаті чого спалахнула пожежа.

Миколаївщина, остріл

Фото: ДСНС

Наразі загоряння локалізували, триває гасіння. Наслідки уточнюються.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що через удар по енергетиці вводили аварійні відключення світла, але станом на 8 ранку усі споживачі уже з енергопостачанням.

Миколаївщина, остріл

Фото: ДСНС

"Крім того, уночі 10 квітня у м. Очаків Очаківської громади попередньо в результаті збиття ворожого БпЛА типу "Shahed 131/136" виникла пожежа на рекреаційному об'єкті, яка була оперативно ліквідована. Постраждалих немає", уточнив очільник Миколаївської області.

Також зранку 10 квітня о 06:52 росіяни били з артилерії по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Нагадаємо, що увечері 9 квітня та в ніч на 10 квітня російські загарбники намагалися атакувати південь України 2 ракетами та 17 ударними дронами типу Shahed: силам протиповітряної оборони вдалося збити майже всі повітряні цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: