fbpx
Сьогодні
22:00 08 Кві 2024

Вбивство у столичному фунікулері: військовослужбовцю, який причетний до інциденту, повідомили про підозру

Військовослужбовцю Управління державної охорони України, який причетний до інциденту на станції фунікулера в Києві, повідомили про підозру.

Як передає Рубрика, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону військовослужбовцю Управління державної охорони України повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України)», – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, ввечері 7 квітня 2024 року на верхній станції столичного фунікулера між підозрюваним та компанією молодиків виник конфлікт. Під час інциденту підозрюваний штовхнув одного із підлітків, який головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів.

Наразі підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у м. Києві.

Фігуранта відсторонили від виконання своїх обовʼязків, а його командування надає повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій. 

Більше про вбивство

У соціальних мережах увечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера.

У «Київпастрансі» о 20-й годині повідомили про призупинення руху через «хуліганський випадок», не надавши жодних інших подробиць.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, що лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: «Я убив, я убив». Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

«Київ Оперативний» пише, що компанія з 9 неповнолітніх розпивала слабоалкогольні напої й вирішила проїхатися на фунікулері. У двері вагона за ними зайшов чоловік, який до всіх чіплявся, нецензурно висловлювався та запитував підлітків, «чи готові вони захищати Батьківщину?».

За даними Telegram-каналу, загиблий юнак виходив з вагона фунікулера останнім. Тоді до нього підійшов згаданий чоловік і сказав, що «перевірить, як Максим готовий захищати Україну», почав його штовхати, внаслідок чого хлопець упав і головою розбив скло та порізав шию.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: