fbpx
Сьогодні
18:40 06 Кві 2024

Литва передала Україні командно-штабні машини М577 для ЗСУ

Фото: Міноборони Литви

Україна отримала від Литви партію командно-штабних машин M577 для Сил оборони. Бронемашини прибули в Україну вчора, 5 квітня.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Литви.

"Вчора ввечері в Україну прибула нова партія литовської військової допомоги: ми передали бронемашини M577", – заявило литовське міністерство на сторінці у Twitter.

Скільки саме командно-штабних машин прибуло в Україну в литовському міністерстві не уточнили. Проте, на опублікованому у Twitter фото можна побачити щонайменше три бронемашини.

Там зазначають, що Вільнюс продовжує надавати безперервну військову допомогу для України, і це є "стратегічною метою" для країни.

"Озброєння та обладнання, яке ми та наші союзники надаємо, є критично важливим внеском у боротьбу України за незалежність та безпеку Європи в цілому. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно", —заявив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

В оборонному відомстві Литви також нагадали, що країна виділила 35 млн євро на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України, а також заявили, що Вільнюс уже розробив довгостроковий план підтримки України, що передбачає надання пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро упродовж 2024-2026 років.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, з 24 лютого 2022 року, Литва виділила 605 млн євро на військові потреби України.

Довідка про M577

Фото: з відкритих джерел

M577 – командно-штабна машина, яка була створена на базі бронетранспортера M113. Призначена для виконання функцій мобільного командного пункту рівня батальйону. Але модернізовані версії M577 можуть керувати німецькими САУ PzH 2000, які вже є на озброєнні ЗСУ.

Раніше Литва вже передавала M577 Україні. Всього у Литви 168 німецьких бронетранспортерів M577, які вона закупила ще у 2016 році. Скільки вже віддали Україні – не розголошується.

Нагадаємо, 5 квітня Литва оголосила про закупівлю 3 тисяч FPV-дронів та виділення 15 млн євро для реабілітації поранених українських військових.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: