fbpx
Сьогодні
Фото 16:15 05 Кві 2024

Рішення: три сучасні лабораторії створюють в Східноукраїнському національному університеті ім. В.Даля

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

У Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля Проєкт USAID "Економічна підтримка України" створює за грантом три сучасні лабораторії.

Про це пише Рубрика з посиланням на Фейсбук Проєкт USAID "Економічна підтримка України".

Яке рішення?

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" у Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля за грантом  створює три сучасні лабораторії:

  • лабораторію електромехатроніки (ElectromechatronicsLab),
  • лабораторію електроенергетики (EnergryLab) для підготовки інженерів-електриків,
  • лабораторію прототипування і виробництва (FabLab) для ІТ-спеціалістів.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Як це працює?

В університет-переселенець, який двічі був релокований з Луганщини та зараз працює у Києві, доставили:

  • офісні (20 столів, 38 стільців і 4 шафи) і лабораторні меблі (18 столів і 18 стільців),
  • 4 комп'ютери та 15 мікрокомп'ютерів,
  • акустичні системи,
  • інтерактивні дошки,
  • проєктори,
  • 3 багатофункціональні пристрої,
  • мережеве обладнання,
  • програмне забезпечення,
  • 3D-принтер,
  • лазерний верстат,
  • навчальних стендів компанії FESTO,
  • додаткове інженерне обладнання.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Сума гранту складає близько 20 мільйонів гривень.

Близько 500 студентів будуть залучені до навчання на цьому обладнанні за оновленими програмами. Ці лабораторії допоможуть налагодити співпрацю університету з бізнесом та навчити студентів не лише теорії, а й практики.

"На базі FabLab ми зможемо вирішувати конкретні запити від виробництва, наприклад, виробляти прототипи елементів сільськогосподарських машин. Науковий потенціал співробітників FabLab було б цікаво залучити для дослідження застосування цифрових технологій для оптимізації виробничих процесів. Нова техніка та програмне забезпечення дають широкий спектр можливостей для досліджень, зокрема, управління запасами та роботою техніки, моніторингу росту рослин", – говорить декан факультету інформаційних технологій і електроніки СНУ ім. В. Даля Сергій Митрохін.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Декан факультету інженерії СНУ ім. В. Даля Сергій Кудрявцев зазначає:

"Крім практики дя наших студентів, персонал партнерських аграрних компаній на базі лабораторії електромехатроніки (ElectromechatronicsLab) отримає доступ до обладнання і зможе здобути або покращити навички у галузі електромехатроніки та автоматизації. Ці навички будуть актуальні, наприклад, при обслуговуванні терміналів для зберігання зерна чи інших виробничих процесів. У лабораторії електроенергетики (EnergyLab) є обладнання, що дає можливість отримати компетенції у галузі електроенергетики та автоматизації. У цій лабораторії зможуть підвищити кваліфікацію інженери – фахівці в галузі електротехніки, електроенергетики, інженери контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, розробники систем промислової автоматизації, проєктувальники".

Також 11 викладачів розпочали курси підвищення кваліфікації для опанування лабораторного обладнання. Наразі викладачі СНУ ім. В. Даля адаптували теоретичні блоки 13 навчальних дисциплін, практичну складову оновлять після завершення курсів.

За планом студенти у вересні отримають доступ до лабораторій і розпочнуть навчання за оновленими програмами.

Нагадаємо, за сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) у Tech StartUp School Львівська політехніка в рамках проєкту "Кращі технічні навички та інклюзивні умови для розвитку робочої сили в машинобудівному секторі України" відкрили Лабораторію робототехніки.

Також повідомлялось, що Проєкт USAID "Економічна підтримка України" закупив для потреб Державного навчального закладу ДНЗ "Гадяцьке Аграрне Училище", що у Полтавській області, обладнання для модернізації лабораторії з декількох дисциплін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: