fbpx
Сьогодні
11:59 03 Кві 2024

У Часовому Яру на Донеччині попри безперервний ворожий вогонь залишаються ще 875 людей, – МВА

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА (ОВА)

Часів Яр Донецької області перебуває на сьогодні під постійним вогнем ворога, проте в місті залишається ще 875 жителів, здебільшого – це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на начальника міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі "Радіо Свобода".

"На цей час 875 людей залишаються у громаді. Ми трохи зменшили кількість, люди трохи посунулись. Але сказати, що це великий потік, не можу. Люди все одно залишаються у своїх квартирах і будинках.

Як ви бачите, кількість не мала. Намагаємось донести. Вчора влаштовували онлайн-міст, телеміст, з одним із "шелтерів" (прихистків для внутрішньо переміщених осіб), який розташований у центрі України, показували наших жителів, які вже виїхали, які послуги вони отримують", розповів очільник МВА.

Як наголосив Чаус, місцева влада намагається довести людям, що евакуація рятує життя.

Однак, як каже очільник військової адміністрації, попри обстріли, відсутність електроенергії, води й газу, чимало жителів не готові виїжджати.

"Більшість – це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Казати, що вони не знають, куди їхати – не зовсім правильно. Вони не розуміють, як вони себе будуть бачити у суспільстві далі.

Тут вони перебувають вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив. Вони кажуть, що вони вдома і їм нікуди їхати. Постійні обстріли, що не вщухають, тиші у місті в останні місяці просто не існує", пояснив Чаус.

Чиновник також зауважив, що у місті є якісь хвилини затишшя, але номінально.

"Щодня артилерія, авіація, міномети. З кожним днем все складніше і складніше. Щодо гуманітарної ситуації – працюємо далі. Гуманітарну допомогу жителі отримують – розвезення води, мінімальний набір того, що можна зробити під час бойових дій, ми виконуємо, не дивлячись на ризики й складну ситуацію", зазначив очільник військової адміністрації.

Ситуація в Донецькій області на ранок 3 квітня

  • Покровський район. У Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка, Максимільянівка і Єлизаветівка. У Курахівській громаді під вогнем Дачне і Гостре. У Селидовому знищено двоповерхівку, пошкоджено 4 адмінбудівлі, 8 приватних і 12 багатоповерхових будинків.
Донеччина обстріл

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА (ОВА)

  • Краматорський район. У Лиманській громаді зруйновано 8 будинків: 4 в Іванівці і 4 у Тернах. У Миколаївці поранено 3 людини, пошкоджено 3 багатоповерхівки, приватний будинок і адмінбудівлю; ще 2 будинки у громаді пошкоджено у Пискунівці. У Калинівці Іллінівської громади пошкоджено 6 об'єктів.
Донеччина обстріл

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА (ОВА)

  • Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 7 приватних будинків, 3 багатоповерхівки і інфраструктурний об'єкт. У Сіверську пошкоджено будинок.

"Всього за добу росіяни 17 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 381 людину, у тому числі 10 дітей", наголосив очільник області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: