fbpx
Сьогодні
10:33 03 Кві 2024

"Молодіжний делегат України до ООН": розпочався новий набір на програму

Мрієте спробувати себе в ролі дипломата, представляти українську молодь на Генасамблеї ООН та інших міжнародних подіях? Програма "Молодіжний делегат України до ООН" 2024-2025 відкриває прийом заявок.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Міжнародна дипломатія як ефективний інструмент взаємодії із закордонними партнерами, адвокації інтересів держави, якісної репрезентації її історії та культури на міжнародних майданчиках, завжди була на часі. Вона є особливо затребуваною і сьогодні, в часі російської повномасштабної війни в України, коли практично на всіх світових платформах активно працює ворожа пропаганда.

Зі свого боку на сьогодні не лише дипломати та політики активно адвокатують інтереси України за кордоном, а й молодіжні лідери, чиї дії часто недооцінюються, хоча мають суттєвий вплив.

Яке рішення?

В Україні з 2014 року втілюється програма "Молодіжний делегат України до ООН", яка дає можливість молодим проактивним лідерам спробувати себе в ролі дипломата, представляти українську молодь на Генасамблеї ООН та інших міжнародних подіях.

Програму реалізовує Фонд родини Богдана Гаврилишина у багаторічному партнерстві з Міністерством закордонних справ України, Міністерством молоді та спорту України, ГО "Razom for Ukraine".

делегат України до ООН

У 2020 році  досвід реалізації програми в Україні визнано одним із кращих на міжнародному рівні й включено до довідника ООН щодо програми "Молодіжний делегат до ООН".

У 2024 програма розпочинає свій десятий ювілейний набір та шукає молодь віком 20-27 років з високим рівнем англійської, досвідом роботи в молодіжній сфері та бажанням бути голосом молоді на міжнародній арені в такий складний для країни час.

Як це працює?

Програма "Молодіжний делегат України до ООН" спрямована на активізацію участі молоді в процесах міжнародної дипломатії, поширенні принципів відповідальності в суспільстві, здійснення реальних глобальних та локальних змін, ініційованих молодими лідерами.

Щоб подати заявку та мати можливість стати наступним молодіжним делегатом України до ООН, потрібно:

  • Зняти відео на тему "Як я посилюю голос української молоді на міжнародному рівні" (тривалість до 1 хв без прискорення).
  • Заповнити онлайн-форму (туди ж додасте посилання на ваші відео та CV).
  • Дочекатися на лист-підтвердження від організаторів.

За результатами відбіркових етапів буде на початку червня 2024 буде обрано 2 нових молодіжних делегатів України до ООН, які стануть голосом української молоді на 79 Генасамблеї ООН, братимуть участь в інших міжнародних подіях та матимуть змогу втілити власний проєкт.

  • Більше деталей про програму на сайті.
  • Виступ чинних молодіжних делегатів України до ООН Миколи Попадюка та Кирила Демченка на 78 Генасамблеї ООН доступний на YouTube.

Подати заявку на участь у програмі можна до 22 квітня. За додатковими питаннями звертайтеся на пошту [email protected].

Програму "Молодіжний делегат України до ООН 2024-2025" реалізовує Фонд родини Богдана Гаврилишина в рамках проєкту "Програма сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми не обов'язково відображає погляди USAID або уряду США.

Нагадаємо, що 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив на посаду посла України у Великій Британії кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: