fbpx
Сьогодні
18:50 02 Кві 2024

Президент підписав закон про зменшення призовного віку з 27 до 25 років

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна рада схвалила у травні 2023 року.

Про це повідомляється на сайті парламенту, пише Рубрика.

Згідно з пояснювальною запискою, донині на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни, яким до дня відправлення до військових частин виповнилося 18 років, та старші особи, що не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

При цьому на військовий облік підлягають взяттю громадяни, які досягли 27-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

"На теперішній час, під час дії у державі правового режиму воєнного стану, необхідності в тривалому перебуванні громадян (до 27 річного віку) на військовому обліку призовників не має", — мовиться у документі.

Автори очікують, що реалізація закону унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Варто зазначити, що ще 30 травня 2023 року 304 народних депутати підтримали пропозицію, тоді законопроєкт ухвалили у цілому і з того часу він очікував підпису президента.

Законопроект ініціювало Міністерство оборони України спільно зі Збройними силами України. При цьому президент України Володимир Зеленський не підписує цей закон. Таким чином, він все ще не набув чинності.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 2 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: