fbpx
Сьогодні
19:58 02 Кві 2024

Із прикордонних з росією сіл на Сумщині вивезли всіх цивільних

На Сумщині повністю вивезли цивільних жителів із 27 сіл в прикордонній зоні з Росією.

Про це повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, передає Рубрика.

"27 населених пунктів взяті під контроль Збройними силами і населення там практично відсутнє", – сказав він.

Артюх зазначив, що евакуація цивільних мешканців сіл прикордоння в Сумській області розпочалася з літа 2023 року.

"Нам вдалося евакуювати з прикордоння близько 9 тисяч людей, з них 850 дітей. Діти мають змогу продовжувати заняття (в школі – ред.) безпечних місцях. Всього в прикордонній смузі на Сумщині знаходяться 115 населених пунктів. Робота продовжується", – наголосив він.

Також Володимир Артюх повідомив, що уряд дозволив примусову евакуацію дітей із прикордонної Середино-Будської громади, в Сумській області очікують таке ж рішення щодо Великописарівської громади.

"Вже прийнято рішення на рівні уряду щодо примусової евакуації дітей із Середино-Буди. Таке ж клопотання ми подали і по Великописарівській громаді", – сказав він.

Як повідомлялося, 13 березня на Сумщині активізували роботу з евакуації цивільного населення із прикордонних громад через збільшення щільності обстрілів з боку росії.

Раніше Рубрика повідомляла, перебуваючи з робочим візитом на  Сумщині Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування 117-ї окремої бригади територіальної оборони.

Також під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду за участю військового командування та керівників правоохоронних органів щодо ситуації в Сумській області.

Представники військового командування доповіли Президентові про оперативну обстановку, захист українсько-російської ділянки державного кордону, облаштування оборонних рубежів, протиповітряний захист області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: