fbpx
Сьогодні
18:50 22 Бер 2024

У Палаті представників США подали клопотання про відставку спікера Джонсона, – ЗМІ

Конгресменка від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін ініціювала відставку спікера Палати представників США Майка Джонсона. Це сталося на тлі обурення через законопроєкт про державне фінансування.

Про це пишуть CNN та CBC News із посиланням на власні джерела, пише Рубрика.

Пропозицію Грін мають розглянути протягом двох законодавчих днів. Утім, це станеться вже після того, як палата повернеться після перерви 9 квітня.

Конгресменка виступає проти законопроєкту про державне фінансування, яке розглядають у Палаті представників. На її думку, спікер Джонсон не має виносити його на голосування в залу, бо це «контрольований демократами законопроєкт Чака Шумера», який походить від більшості в Палаті представників, яка «мала б бути республіканською». За її словами, законопроєкт руйнує більшість у Палаті представників і не враховує питання кордону, дозволяючи «людям в кожній зі 160 країн у світі» «вдиратися» у США.

Сам Джонсон відмовився прокоментувати подане проти нього клопотання, зазначило CNN.

Видання також пише, що низка колег-законодавців від Республіканської партії намагалися переконати Грін не подавати подання. Вони стверджували, що в такому разі після відставки Джонсона спікером Палати представників може стати демократ Хакім Джеффріс.

Марджорі Тейлор Грін

Американський ультраправий політик, підприємець і прихильниця теорій змови. Член Палати представників США від 14-го виборчого округу штату Джорджія. Член Республіканської партії та прихильниця Дональда Трампа.

Грін підтримувала спростовані теорії змови, такі як "Піццагейт", твердження про те, що вбивства в школах були операціями під хибним прапором, і теорії змови про 11 вересня.

Що відомо про Майка Джонсона

Майк Джонсон потрапив до Палати представників США у 2016 році. Це вже його четвертий термін в Конгресі.

Джонсон є соратником 45-го президента США Дональда Трампа. Він захищав Трампа під час слухань щодо імпічменту, а також підтримував позов про скасування результатів виборів 2020 року в чотирьох штатах.

Крім того, Джонсон займає відверто антиукраїнську позицію. У травні минулого року Джонсон голосував проти пакета допомоги Україні на 40 мільярдів доларів. Свою позицію він пояснив тим, що ці гроші краще витратити на посилення південного кордону США та інші внутрішні потреби.

"Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли наш власний кордон у хаосі, американські матері намагаються знайти дитячу суміш, ціни на бензин рекордно високі, а американські сім'ї намагаються звести кінці з кінцями, без достатнього контролю над тим, куди підуть гроші", – говорив він тоді.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: