fbpx
Сьогодні
Новини компаній 19:05 21 Бер 2024

Благодійний фонд BGV відзначив своє 2-річчя

English version here

21 березня 2022 року за ініціативи інвестиційної групи компаній BGV та її засновника Геннадія Буткевича було започатковано Фонд задля допомоги українцям під час війни та відбудови після перемоги.

Два роки Благодійний фонд BGV активно залучає фінансову та товарну допомогу як із-за кордону, так і в Україні, шукаючи іноземних та українських партнерів серед великого бізнесу для адресно-цільових проєктів.

Основними напрямами роботи благодійної організації стали допомога соціально вразливим категоріям населення, освітні та дитячі проєкти та підтримка захисників України.

За два роки існування Фонду команда працівників вибудувала потужну мережу співпраці з партнерами. Зокрема і на найвищому рівні. Так, завдяки спільній програмі з урядом Естонії вже 23 українці, які втратили кінцівки внаслідок бойових дій в Україні, отримали безоплатно 32 найсучасніших біонічних протези та пройшли реабілітацію. Програму мають продовжити і на 2024 рік.

Одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду є благодійні ініціативи для дітей. Так задля забезпечення доступу до освіти дітей з-поміж ВПО із соціально вразливих категорій було роздано 5 000 планшетів із проплаченим на рік 4G-інтернетом школярам, які вимушені у зв'язку з війною займатися в режимі онлайн.

Також спільно з німецькими партнерами було реалізовано 5 хвиль допомоги для найменших українців — від 0 до 3 років — із речами першої потреби: одяг, засоби особистої гігієни, іграшки, побутова хімія, розвивальні книжки і т. п. У межах цього проєкту допомогу отримали 50 000 малюків.

Також Фонд BGV у партнерстві з німецькими компаніями проєкт реновації Бучанської школи мистецтв ім. Левка Ревуцького після пошкоджень внаслідок обстрілів країни сусіда-агресора, повністю оновивши фасад, комунікаційні системи, зробивши ремонт класів та концертного залу, закупивши оснащення для художніх занять та музичні інструменти для створення духового оркестру.

Два роки діяльності Благодійного фонду BGV у цифрах:

  • залучено близько 40 партнерів;
  • отримано під проєкти 227,4 мільйона гривень;
  • реалізовано 30 комплексних проєктів;
  • роздано 60 тисяч продуктових наборів;
  • доставлено 373 фури з речами першої потреби на 671,3 мільйона гривень;
  • надіслано близько 60 тисяч посилок для малюків;
  • надано 90 мільйонів гривень для підтримки військових.

Загалом за два роки діяльності Благодійний фонд BGV забезпечив необхідним близько 200 тисяч отримувачів допомоги. Це стало можливим завдяки злагодженим діям команди, підтримці партнерів і участі небайдужих волонтерів у благодійних проєктах та ініціативах. Дякуємо кожному за внесок у справу благодійності в Україні під час війни. Продовжуємо працювати, щоб допомагати.

Партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: