fbpx
Сьогодні
Фото 17:43 19 Бер 2024

Шмигаль провів переговори з прем’єр-міністром Люксембургу: за підсумками зустрічі схвалили спільну заяву

Фото: Урядовий портал

19 березня відбулися переговори прем'єр-міністрів України Дениса Шмигаля та Люксембургу Люка Фрідена. Сторони обговорили євроінтеграційні прагнення України, гуманітарну допомогу Люксембургу та військове співробітництво двох держав. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Денис Шмигаль підкреслив, що наша країна бореться за свободу й одночасно робить кроки для приєднання до ЄС.

«Тримаємо високий темп євроінтеграції. Виконали 11 ключових рекомендацій Єврокомісії, отримали переговорну рамку ЄС, готуємося до відкриття передвступних переговорів. Маємо амбіцію пройти цей шлях швидше за будь-яку країну, яка це робила до нас. В цьому контексті підтримка Люксембургу як держави-співзасновниці Європейського Союзу для нас надзвичайно важлива», — зазначив Глава українського Уряду та висловив сподівання на подальшу солідарність та максимальне сприяння на цьому шляху. 

Шмигаль провів переговори з прем'єр-міністром Люксембургу

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль подякував за допомогу, яку Люксембургу надає з перших днів повномасштабного вторгнення. Зокрема, це і сприяння схваленню програми Ukraine Facility та намір долучитися до відновлення України.

«Люксембург виявив зацікавленість у реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави. Це надзвичайно позитивний приклад, і ми розраховуємо, що вже скоро почнеться реалізація відповідних проектів», — підкреслив Прем'єр-міністр.

Шмигаль провів переговори з прем'єр-міністром Люксембургу

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль наголосив на важливості співробітництва країн і у військовій сфері.

«Співголовування Люксембургу в ІТ-коаліції, активна участь у коаліціях дронів, розмінування та артилерії, долучення до коаліції F-16. Маємо простір для поглиблення співпраці. Це посилить обороноздатність України та наблизить нашу перемогу над ворогом», — переконаний Денис Шмигаль.

Також на зустрічі прем'єр-міністрів йшла мова і про санкційну політику проти рф.

«Наше спільне завдання — перекрити росії усі шляхи фінансування агресивної війни», — зазначив Денис Шмигаль. 

Шмигаль провів переговори з прем'єр-міністром Люксембургу

Фото: Урядовий портал

Ще однією темою перемовин стала конфіскація заморожених російських активів.

«За попередніми даними в Люксембурзі зберігається понад 6 млрд євро ресурсів рф. Наша принципова позиція — ці кошти повинні працювати на Україну вже зараз», — підкреслив Прем'єр-міністр України.

Глава українського Уряду подякував Люксембургу за підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського та готовність долучитися до реалізації пункту щодо покарання росії за вчинені злочини.

«Наразі триває підготовка до Глобального саміту миру, що відбудеться в Швейцарії. Очікуємо на участь понад 100 держав. Впевнений, що Люксембург зробить вагомий внесок в роботу цього масштабного форуму, який наблизить нас до справедливого миру та глобальної безпеки», — переконаний Денис Шмигаль. 

Шмигаль провів переговори з прем'єр-міністром Люксембургу

Фото: Урядовий портал

За підсумками зустрічі прем'єр-міністри схвалили спільну заяву ( .docx , 21.94 Кб ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: