fbpx
Сьогодні
20:00 19 Бер 2024

На зібрані в ефірі Нацвідбору Євробачення 2024 кошти Суспільне та Фонд Притули передали обладнання для гуманітарного розмінування

Суспільне Мовлення спільно з Благодійним фондом Сергія Притули передали Державній спеціальній службі транспорту обладнання для мобільних груп гуманітарного розмінування, придбане завдяки донатам глядачів Національного відбору на Євробачення-2024.

У межах фіналу національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення» 3-4 лютого 2024 акумульовано 2,381,837.87 грн. Понад 37 000 глядачів перейшли за QR-кодом, розміщеним на екрані, та долучилися до збору на розмінування Харківщини.

На ці кошти команда гуманітарного напряму Фонду Притули придбала таке обладнання для мобільних груп гуманітарного розмінування Державної спеціальної служби транспорту:

  • 19 підривних машинок «Вихор» – 371,837.87 грн 
  • 70 металодетекторів Gauss MD – 2,010,000.00 грн

Під час передачі обладнання були присутні Сергій Притула, голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська, заступник Голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, генерал-майор Сергій Затолокін.

«Ваші донати під час ефіру Нацвідбору Євробачення перетворилися на реальну допомогу для розмінування. З минулого року департамент гуманітарного розмінування Державної служби спеціального транспорту збільшився майже в десять разів, тому вони потребують багато різного майна. Звичайно, пріоритетним є розмінування на передовій для очищення шляхів наших штурмовиків і звільнення наших земель. Але гуманітарне розмінування є вкрай важливою історією, щоб повертати гідні і безпечні умови життя для наших людей на вже деокупованих територіях. Тому я хочу подякувати Суспільному мовленню та всім глядачам Нацвідбору, за те що своїми коштами і цією платформою ви дали можливість посилити мобільні групи розмінування,» — каже Сергій Притула, волонтер, засновник Благодійного фонду Сергія Притули.

«Розуміючи високий інтерес та міжнародне охоплення Нацвідбору, ми вважали важливим об'єднати його глядачів навколо спільної справи — наближення перемоги України. Для нас є цінною співпраця з одним з облич Нацвідбору, Сергієм Притулою, активна волонтерська діяльність якого якраз і покликана наближати нашу перемогу у війні. Радіємо, що в результаті цієї співпраці й завдяки активній участі українських та іноземних глядачів було зібрано кошти, за які Фонд Сергія Притули закупив обладнання, яке допоможе розміновувати наші землі, щоб якнайшвидше ми могли повернутися до благополучного життя, на яке заслуговує кожен українець. Дякуємо кожному, хто долучився до збору, дякуємо Сергію з командою за придбане обладнання, дякуємо Державній спеціальній службі транспорту за вашу працю. Сподіваємося, що придбане обладнання буде корисним. Слава Україні!» — коментує голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: