fbpx
Сьогодні
Відео 22:35 15 Бер 2024

"Океан Ельзи" випустить перший альбом англійською мовою: навіщо це рішення

Фото: Facebook гурту Океан Ельзи

Гурт "Океан Ельзи" вперше в своїй історії випустить альбом пісень англійською мовою.

Про це повідомив Святослав Вакарчук на сторінці гурту в Інстаграмі, пише Рубрика.

У чому проблема?

Культурна діяльність – це важливий важіль для здобуття підтримки у світі. Довгий час росія вкладала великі кошти в просування власної культури за кордоном, тоді як українські культурні надбання розповсюджувалися практично виключно за рахунок самих митців чи приватних продюсерських центрів.

Сьогодні світ максимально прислухається до всього українського. І вихід культурних проєктів на іноземні майданчики – чудова нагода знову привернути увагу.

Яке рішення?

Тому гурт "Океан Ельзи" випустить перший альбом англійською мовою.

Фото: Facebook гурту Океан Ельзи

Як це працює?

"Це особливий час для моєї країни. Нещодавно Україна отримала "Оскар" за найкращий документальний фільм, і нам потрібно зробити так, щоб голос України продовжував звучати сильно і натхненно", – зазначив він у відеоанонсі.

Раніше гурт анонсував новий україномовний альбом, який має вийти восени цього року.

Він убуде присвячений 30-тиріччу гурту.

"Ми будемо працювати над тим, аби і музичний голос України звучав гучно, його чули та помічали в світі", – наголосив Святослав.

Благодійні концерти гурту

В лютому цього року гурт вперше із 2022 року представив авдиторії нову пісню.

З початку повномасштабного вторгнення Росії команда "Океана Ельзи" сконцентрувалася на благодійних концертах. До прикладу, в березні 2023-го гурт зібрав 147 мільйонів гривень на благодійному концерті в Лондоні. Кошти перерахували на закупівлю медичного обладнання та відновлення лікарень, що постраждали через бойові дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що гурт "Океан Ельзи" презентував нову версію свого хіта на підтримку збору "Нам тут жити" для українських саперів. Мета кампанії "Нам тут жити" від Київстар та фонду "Повернись живим"була зібрати 175 000 000 гривень на забезпечення транспортом і необхідним для розмінування обладнанням 146 інженерно-саперних груп у складі Сил підтримки ЗСУ.

Також повідомлялось, що лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук відвідав окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу.

Окрім того, повідомлялось, що гурт Океан Ельзи записав пісню "Місто Марї", яку присвятили героїчним захисникам Маріуполя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: