fbpx
Сьогодні
17:57 14 Бер 2024

На Бєлгородщині закривають ТЦ і планують проводити евакуацію населення

Фото: З відкритих джерел

Унаслідок обстрілів у Бєлгороді рф та області закрили торгові центри до кінця дня, також влада регіону таки проводитиме евакуацію місцевих жителів у зв'язку з військовими діями російських добровольців.

Про це повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram, перехоплення розмови мешканки росії, фрагмент якого надав УП співрозмовник у ГУР МОУ.

Як зазанчив чиновник, через обстріли у Бєлгороді та області закрили торгові центри до кінця дня.

"Найголовніше – це питання безпеки. Було багато звернень від вас закрити торгові центри. Це ми вже фактично зробили – вони зараз закриваються. Ми домовилися, що поки що до кінця дня. У наступні дні все залежатиме від оперативної ситуації"", наголосив Гладков.

Повідомляють, що протягом дня Бєлгород двічі потрапив під обстріл. Один снаряд влучив у автомобіль. Водій авто загинув. Внаслідок другого обстрілу загинула місцева жінка.

Окрім того, українська розвідка перехопила розмову місцевої мешканки, з якої слідує, що населення міста Грайоворон Грайворонського району Бєлгородської області рф евакуюють.

ядько написав, коротше, що автобуси стоять чи їдуть. Грайворон евакуювали.

Мені мама зателефонувала, Діма зателефонував. Сказали, що евакуювали", повідомила вона.

Своєю чергою губернатор о 14.18 повідомив у Telegram, що "Грайворонський міський округ зазнав повторної атаки з боку ЗСУ". За його словами, в місті є поранені.

Зауважимо, що російська влада продовжує наполегливо не визнавати, що їй протистоять російські добровольці – ред.

О 15.30 він написав, що в Бєлгороді та Бєлгородському районі знову запустили сирену ракетної небезпеки.

Нагадаємо, що російські добровольці, котрі влаштували прорив кордону 12 березня, звернулися до солдатів та офіцерів регулярної армії російської федерації. Добровольці окреслили два можливі варіанти для військових.

Зазначимо, що добровольці також вже кілька разів зверталися до російської громадськості – до мирного населення, губернаторів прикордонних регіонів Росії та ось тепер, до військових.

Крім того,14 березня РДК заявив, щоб жителі самостійно евакуювалися з Курської, Бєлгородської та Брянської областей РФ, оскільки місцева влада проігнорувала заклики добровольців. 

Що відомо про операції ЛСР на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

Так, 12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Також у ГУР прокоментували наявність зброї у російських добровольців, які прорвали кордон російської федерації 12 березня. Окрім того, пояснили "феномен" таких рейдів, які відбуваються не вперше.

Окрім того, російським добровольцям після прориву кордону рф у Бєлгородській та Курській областях вдалось знищити один із пунктів управління окупантів. А також вдалося знищити одразу два склади з БК окупантів у Тьоткіно Курської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: