fbpx
Сьогодні
16:59 11 Бер 2024

Odesa Decolonization: в Одесі запрошують на проєкт з дослідження, переосмислення та трансформації міфів

Cпільнота Odesa Business Club оголошує про старт Odesa Decolonization — проєкту з дослідження, переосмислення та трансформації одеських міфів. Його мета — створення комунікаційної платформи для об'єднання зусиль експертів та активної громадськості.

14 березня відбудеться презентація проєкту, в ході якої організатори розкажуть про гіпотези, що лежать в його основі, чому бізнес-спільнота ініціювала проєкт та яким чином можна долучитися.

Команда Odesa Decolonization зацікавлена в об'єднанні зусиль всіх небайдужих у прагненні глибше дослідити, переосмислити та розширити палітру одеських міфів. Проєкт триватиме 6 місяців та передбачає такі етапи:

  1. Соціологічне дослідження, в фокусі якого — уявлення про Одесу та її міфи жителів центральних та західних регіонів України.
  2. Аналітичне дослідження природи міфів Одеси, причин та особливостей їх формування, впливу на самоідентифікацію містян та геополітичне становище регіону.
  3. Проведення публічних дискусій щодо шляхів трансформації міських міфів. Заплановано 5 панельних дискусій в Одесі та 1 в Києві з метою обговорення напрацювань та результатів досліджень.
  4. Розробка стратегії трансформації міфу та її тестування. На цьому етапі планується створити handbook по роботі зі сталими міфами і протестувати на конкретному прикладі способи трансформування / розширення одного з них.

Перша подія відбудеться вже 14 березня в Одесі. З міркувань безпеки та враховуючи обмежену кількість місць в залі, участь в події можлива виключно після реєстрації, для ЗМІ відкрита акредитація. Місце та час події буде повідомлено учасникам на e-mail. По завершенню події буде доступне відео. На зустрічі організатори презентують проєкт, розкажуть детальніше про його етапи, складові, залучених експертів та очікувані результати.

Серед учасників:

  • Вадим Мороховський, Голова Правління ПАТ «БАНК ВОСТОК», засновник Музею сучасного мистецтва Одеси, керуючий партнер в Odesa Business Club
  • Дмитро Казавчинський, співзасновник та CEO в CLIXAR, керуючий партнер в Odesa Business Club
  • Ольга Захарова, медіаекспертка, директорка зі стратегічного маркетингу групи 1+1 media
  • Акім Галімов, журналіст, сценарист, автор і продюсер історичних проєктів 1+1 Media
  • Олександр Бабіч, керівник ГО «Суспільство та історична спадщина», історик-дослідник, письменник, волонтер, архівіст, гід-екскурсовод та співзасновник туристичної агенції «Тудой-сюдой».

Модератор — Сергій Гайдай, політичний консультант, фахівець із маркетингу та реклами, виборчих і політичних технологій, засновник агенції GAIDAYCOM.

Дмитро Казавчинський, керуючий партнер в Odesa Business Club:

«В фокусі інтересів нашої спільноти завжди був сталий розвиток Одеси та регіону. Переконаний, що для подальшої трансформації місто має переосмислити своє минуле в публічному дискурсі та позбутися нав'язаних колоніальних міфів і стереотипів. Маю надію, що завдяки Odesa Decolonization, буде створено платформу для комунікації, а спільні напрацювання стануть підґрунтям для великої кількості нових локальних проєктів».

Про клуб: Odesa Business Club — спільнота підприємців, яким небайдужа доля рідного міста. Протягом багатьох років клуб підтримує культурні та соціально значущі проєкти в місті та регіоні. Так, нещодавно учасники OBC ініціювали та профінансували експертне дослідження історії одеських підприємців з метою посилення та подальшої промоції вільного підприємницького духу міста. Ці напрацювання спільноти стали підґрунтям для старту нового проєкту Odesa Decolonization.

Проєкт Odesa Decolonization реалізується Odesa Business Club за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine — USAID Україна (UCBI: Зміцнення громадської довіри в Україні).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: