fbpx
Сьогодні
19:01 27 Лют 2024

Латвія продовжила обмеження на в’їзд для громадян росії

Уряд Латвії ухвалив продовжити терміни обмежень на в'їзд громадян Росії до весни наступного року, враховуючи загрозу безпеці з боку рф.

Про це повідомляє Delfi, передає Рубрика.

Термін обмеження, що діє, спливає на початку березня. Сьогоднішнє рішення уряду передбачає продовження терміну обмежень до 4 березня 2025 року, повідомили агентству LETA у Міністерстві закордонних справ Латвії.

У зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням росії в Україну різко зросла кількість громадян росії, які бажають в'їхати до країн Європейського союзу через сухопутний кордон, повідомляє латвійське МЗС.

Обмеження було запроваджено у Латвії 9 вересня 2022 року. Згідно з розпорядженням уряду країни також обмежена видача віз громадянам росії. Загалом з моменту прийняття розпорядження у 2022 році до 31 грудня 2023 року у дипломатичних та консульських представництвах Латвії за кордоном було видано 1956 віз громадянам Росії.

Заяви на отримання віз приймаються лише у виняткових випадках – від членів сімей громадян Латвії та громадян ЄС, і від громадян рф, що отримали право на проживання в Латвії, на підставі закону про репатріацію та закону про імміграцію. Або у випадках гуманітарних обставин — наприклад, тяжкого захворювання близького родича чи похорону, у разі загрози безпеці особи чи запрошення брати участь у засіданні суду за рішенням латвійського суду, пояснили у МЗС.

Наразі в інших країнах-членах ЄС, наприклад, у Фінляндії та Чехії, також ухвалено нормативні акти, що обмежують в'їзд громадян росії.

Латвія з 19 вересня минулого року обмежила в'їзд громадянам росії із шенгенськими візами з міркувань безпеки.

З 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: