fbpx
Сьогодні
10:59 27 Лют 2024

Гуменюк прокоментувала проліт російського безпілотника через Молдову

Фото: GettyImage

У ніч на 27 лютого ворожий ударний дрон, який пролетів через Молдову під час атаки по території України, мав "дуже складне маневрування": він летів територією сусідньої країни кілька кілометрів.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

"Один із дронів, який був спрямований на Одещину, мав дуже складне маневрування. І, очевидно, провокативно був закладений маршрут з перетином державного кордону на її українсько-молдавській ділянці.

Ми зафіксували цей перетин кордону і пролетівши там кілька десятків кілометрів, дрон повернувся в повітряний простір України й був знищений силами ППО", – сказала вона.

Окрім того, речниця прокоментувала реакцію Кишинева, де заперечили проліт російського дрона через територію Молдови. Вона зазначила, що у Молдові, скоріш за все, не мають достатньої кількості інформації стосовно цього.

"На жаль, ми вже маємо такий досвід протягом повномасштабного вторгнення. Спершу кажуть, що нічого не було, а потім відбувається прояснення ситуації. Цілком ймовірно, що попередня інформація була не дуже ретельно перевірена. Ми будемо продовжувати співпрацю з нашими партнерами і я думаю, що досить скоро ясність буде внесена", – додала Гуменюк.

Нагадаємо, що Сили оборони півдня вранці повідомили, що маршрут одного з дронів росіяни провокативно спрямували за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.

Зазначають, що дрон пролетів над територією сусідньої держави кілька кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де його згодом знищила ППО.

На ранок у Повітряних силах розповіли, що окупанти запустили:

  • балістичну ракету "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області,
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59,
  • 1 протирадіолокаційну Х-31П із ТОТ Херсонської та Донецької областей.

Загалом у ніч на 27 лютого російські загарбники атакували Україну 6 ракетами та 13 безпілотниками типу "Шахед": силам протиповітряної оборони вдалося збити 2 ракети та 11 дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: