fbpx
Сьогодні
13:36 26 Лют 2024

Амерікан Юніверсіті Київ відзначив перших випускників-магістрів

23 лютого 2024 року Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК) відзначив перший випуск студентів в історії навчального закладу. 23 студенти університету отримали ступінь магістра за двома програмами: Global Management та Software Engineering. Урочисте вручення дипломів пройшло в кампусі АЮК у Києві та зібрало студентів, викладачів, партнерів університету, представників київської влади, лідерів думок, родини та друзів магістрів.

Відтак, студенти стали першою когортою випускників АЮК, який надає вищу освіту за американськими стандартами завдяки партнерству з Arizona State University. Відкривши свої двері на початку лютого 2022 року, за три тижні до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, АЮК не лише не змінив своїх планів, а й продовжує зростати та розвиватися. Попри виклики війни, університет зумів вибудувати навчальний процес, пропонуючи талановитій українській молоді найбільш актуальні та перспективні освітні напрямки, а також у 2023 році відкрив кампус у центрі Києва та перетворився на майданчик значущих соціальних ініціатив, як-то Стипендійний фонд для підтримки ветеранів, їхніх подружь та дітей загиблих героїв.

Завдяки тісному партнерству АЮК з Arizona State University (ASU), одним з найбільших державних та найінноваційніших університетів у США (145 тисяч студентів зі 157 країн світу та 5,3 тисячі викладачів, дослідників, фахівців), студенти АЮК отримали унікальні освітні можливості, серед програма подвійних дипломів — від American University Kyiv та Arizona State University.

Попри виклики воєнного часу, перші студенти АЮК гідно захистили свої знання на Capstone Project (захист завершального проєкту в американській системі вищої освіти). Серед тем, які були презентовані на захисті — жіноче лідерство, економічні наслідки російської війни, розвиток лідерства в Збройних Силах України, а також порівняння архітектурних шаблонів, аналіз даних та мовних моделей тощо.

Звертаючись до випускників, мер Києва, Віталій Кличко зазначив: «Сьогодні ви не просто здобуваєте освіту для себе, а для всієї країни, адже саме ви будете творцями нової України. Борітеся за нашу свободу так само гідно, як це роблять наші бійці на полі бою. Як спортсмен хочу побажати вам ніколи не здаватися та не опускати руки. Лише вперед до перемоги!».

"Я сподіваюсь, що той досвід, який ви отримали в стінах АЮК, допоможе вам втілити ваші мрії у життя. Я маю честь бути випускником Військової академії США у Вест-Пойнті. Навчаючись там у мирний час, ми весь час готувалися до війни. Сьогодні, навчаючись у війні, ви готуєтеся до миру. Адже виграти мир не менш важливо, ніж виграти війну. Переконаний, що ви будете тими лідерами, які поведуть Україну до благополучного майбутнього та до стійкого миру", — підкреслив Ден Райс, президент АЮК.

Aмерікан Юніверсіті Київ

До вітання випускників приєдналися й партнери АЮК.

Зокрема, Ненсі Гонсалез, виконавча Віце-Президентка та Проректорка ASU, звернулася до перших випускників АЮК з такими словами: "Те, що вам вдалось зробити за надзвичайно складних умов, неймовірно зворушує та захоплює. Ваш сьогоднішній успіх надихає усіх нас. Навчання — це прояв надії та віри у майбутнє. У той час, як деякі сили намагаються штовхати нас у минуле, саме освіта дає нам сили рухатись вперед".

"Сьогодні ми відзначаємо подію, важливу не лише для кожного з вас окремо, але й для всієї АЮК-спільноти та всієї України. Зібравшись тут, щоб відсвяткувати ваші освітні досягнення, ми також відзначаємо народження нової освітньої ери в Україні", — доєднався до вітань Чагрі Багчіоглу, CEO Cintana у Східній Європі та Центральній Азії, член Наглядової ради АЮК.

Урочисту процедуру нагородження студентів дипломами провели:

  • Роман Шеремета, ректор АЮК,
  • Ганна Швіндіна, доцентнка АЮК,
  • Яцек Лешков, декан EPAM School of Digital Technologies в АЮК,
  • Джейкоб МакГрю, викладач та керівник Student Life Department в АЮК,
  • Марк Войджер, директор магістерської програми Global Management та доцент АЮК.

АЮК – перший університет в Україні, який співпрацює з Arizona State University (ASU), на основі 25-річної ліцензійної угоди. Це стратегічне партнерство дає Амерікан Юніверсіті Kиїв доступ до навчальних програм ASU, програм обміну, та унікальну можливість для студентів АЮК здобувати подвійні дипломи обох університетів – AЮK та ASU.

Aмерікан Юніверсіті Київ (www.auk.edu.ua) – є першим приватним університетом, який пропонує високі стандарти американської освіти в Україні завдяки партнерству з Arizona State University (ASU), одним із найбільших університетів США, який за рейтингом US News & World Report є найінноваційнішим університетом Америки. В Україні партнерами-засновниками AЮК є: EPAM Systems, BGV Group Management, Academy DTEK, Brain, Channel Georgian Consulting, Georgian American University.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: