fbpx
Сьогодні
Новини компаній 16:30 26 Лют 2024

Понад 9 000 пакунків із екопідгузками уже поїхали до малюків: як працює це рішення

English version here

На сайт Благодійного фонду BGV за два тижні від батьків малюків у межах спільного проєкту з німецькими партнерами dm-drogerie markt і #WeAreAllUkrainians — "Екосвідомість з пелюшок", який стартував 6 лютого 2024 року, надійшла рекордна кількість заявок — близько 38 000.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Більше ніж 60 років тому з'явилися перші одноразові підгузки, які швидко заполонили світ завдяки своїй зручності та доступності.

Однак з часом цей "винахід" перетворився на екологічну катастрофу, адже щодня тонни використаних підгузків потрапляють на сміттєзвалища, забруднюючи довкілля.

Згідно з дослідженнями використані одноразові підгузки складають 2% від загальносвітового сміття та є третім за величиною джерелом твердих відходів на сміттєзвалищах.

Після того, як підгузки потрапляють на сміттєвий полігон, вони розкладаються століттями, виділяючи небезпечні речовини, які отруюють ґрунт та повітря. При горінні викинутих підгузників відбувається виділення токсичних сполук, зокрема канцерогенних і мутагенних діоксинів.

Яке рішення?

Тому як повідомлялось раніше, благодійний фонд BGV спільно з партнерами оголосили про старт нового благодійного проєкту для малюків.  

Наразі у межах спільного проєкту з німецькими партнерами dm-drogerie markt і #WeAreAllUkrainians — "Екосвідомість з пелюшок", який стартував 6 лютого 2024 року, на сайт Благодійного фонду BGV за два тижні від батьків малят надійшла рекордна кількість заявок — близько 38 000.

Як це працює?

ІТ-фахівці Фонду та менеджери працювали у посиленому режимі, аби спростити й прискорити процес реєстрації заявок, під час рекордного навантаження на ІТ-інфраструктуру сайту, та якомога швидше перевірити вже зареєстровані заявки.

За два тижні проєкту команда Благодійної організації BGV перевірила та опрацювала близько 9 000 заявок, а постійний логістичний партнер Нова пошта за власний рахунок надіслала посилки з наборами екопідгузків у 1 634 населені пункти нашої країни.

Найбільша кількість пакунків поїхала до родин малечі у такі області:

  • Київську,
  • Дніпропетровську,
  • Рівненську,
  • Харківську,
  • Львівську,
  • Волинську.

Нагадуємо, новий проєкт благодійного фонду BGV "Екосвідомість з пелюшок", покликаний допомогти українським родинам із малюками заощадити сімейний бюджет під час війни та зменшити кількість сміття, що не розкладається і забруднює довкілля.

Більш детально про проєкт можна прочитати за посиланням.

Нагадуємо, у межах попередніх п'яти хвиль проєкту "Набори для малюків" від Благодійного фонду BGV і партнерів допомогу отримали вже 50 000 дітей. Це були пакунки із найнеобхіднішими товарами для малюків: підгузки, побутова хімія, засоби для догляду, а також одяг, іграшки й книги для розвитку.

Як раніше повідомлялось, благодійний фонд BGV активно працює над налагодженням міжнародних зв'язків та розширенням мережі донорів для допомоги українцям під час війни. Він за 2 роки роботи залучив понад 200 млн грн фінансування для власних благодійних проєктів.

Також повідомлялось, що благодійний фонд BGV передав першу партію 1000 планшетів дітям із соціально вразливих категорій.

Окрім того, що повідомлялось, що благодійний фонд BGV разом із мережею магазинів "КОЛО" запускають новий проєкт "Заряджай ЗСУ ", що стартував 16 січня 2024 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: