fbpx
Сьогодні
15:38 23 Лют 2024

Укрнафта вчетверо підвищила видобуток нафтової свердловини

English version here

Фото: Укрнафта

Завдяки власним розробкам фахівці компанії «Укрнафта» збільшили дебіт нафтової свердловини у 4 рази — з 14,5 до 60 тонн нафти на добу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрнафту.

У компанії відзначили, що буріння нової свердловини — це лише початок. Важливо, щоб об'єкт працював ефективно. Тому проводяться ретельні випробування та дослідження, щоб встановити оптимальний режим роботи, який забезпечить максимальний дебіт.

На глибинах 1085-1122 метрів одна зі свердловин видала промисловий приплив у 22 тонни нафти на добу. Проте з часом дебіт знизився до 14,5 тонн на добу через забруднення продуктивних пластів.

Гідродинамічні дослідження показали, що пласти забруднені. Тому в січні провели капітальний ремонт, перфоруючи ще ряд продуктивних пластів на глибинах 1007-1017 м і 1018-1065 м.

Для очищення пластів від забруднення застосували великооб'ємну кислотну обробку перфорованого розрізу з використанням удосконаленої рецептури розчину, розробленої спеціалістами компанії «Укрнафта».

«Після введення в експлуатацію дебіт становить 60 тонн нафти на добу майже без втрати води. Зараз ми продовжуємо дослідження свердловини та налаштовуємо її роботу на оптимальний режим», — зазначив директор компанії Сергій Корецький.

Нагадаємо, видобуток газу із відремонтованих українських свердловин збільшився на 20% і став найбільшим за останні 4 роки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: