fbpx
Сьогодні
Відео, фото 14:51 20 Лют 2024

Ярош розповів про стан поранених після вибуху авто з воїнами Української добровольчої армії поблизу Одеси

Фото: Фейсбук / Ярош

На вибух автомобіля з бійцями його військового формування, що стався ввечері 19 лютого поблизу Одеси, відреагував командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош. Один із постраждалих перебуває у комі, його дружина — у важкому стані.

Про це Ярош розповів у себе на Facebook, передає Рубрика.

За словами Яроша, Альберт та Наталя Кручиніни, які перебували в авто під час вибуху, — його друзі та бійці УДА.

"Вночі вдалось відвідати Альберта та Наталію в одному з медзакладів Одеси. Лікарі роблять неймовірну роботу. На жаль, Альберт поки ще у комі. Наталя, в наслідок важкої контузії, перебуває в тяжкому стані", — зазначив Ярош.

Фото: Фейсбук / Ярош

Командувач УДА додав, що формування співпрацює з українськими спецслужбами й правоохоронними органами.

"Маю надію, що цей резонансний терористичний акт буде розкрито по гарячих слідах, а виконавці та замовники будуть або затримані, або ліквідовані", — підкреслив Ярош.

Фото: Фейсбук / Ярош

Вибух поблизу Одеси: що відомо?

У вечері, 19 лютого, у селі Гвардійське Одеського району вибухнув автомобіль. Поранення зазнали жінка з чоловіком, яких шпиталізували з численними травмами.

Слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками ч. 2 ст. 15 п.п. 1 та 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Йдеться про замах на умисне вбивство двох людей, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Українська добровольча армія повідомила, що внаслідок вибуху постраждали Альберт та Наталя Кручиніни.

Також в УДА пообіцяли винагороду в розмірі 10 тисяч доларів за інформацію, що допоможе затримати або ліквідувати диверсійно-розвідувальну групу, яка могла підірвати автомобіль.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області в місті Нікополь невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови, машина загорілася. У згорілому авто виявили тіло чоловіка.

Також повідомлялось, що невідомий на Закарпатті кинув гранату на подвір'я депутата обласної ради.  Внаслідок вибуху ніхто з людей не постраждав.

А під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району 15 грудня 2023 року депутат підірвав три гранати в будівлі.

Загалом в Україні у 2023 році поліцейські зареєстрували 4 840 фактів незаконного поводження зі зброєю, вибухівкою і боєприпасами та вилучили 5 168 одиниць вогнепальної зброї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: