fbpx
Сьогодні
12:54 29 Січ 2024

Домовленість про проведення Глобального саміту миру в Швейцарії відповідає світовим безпековим викликам, - нардеп

Фото Reuters

Днями у Давосі завершилася четверта зустріч радників лідерів держав з безпекових, політичних та міжнародних питань. Вона була присвячена імплементації Української Формули миру.

В ефірі телемарафону «Єдині новини» основні підсумки цієї зустрічі підбив заступник голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Передусім він відзначив, що до роботи над імплементацією Формули миру в Давосі було залучено понад 80 делегацій. Це на 20 країн більше, аніж на попередній зустрічі на Мальті! А отже, Формула миру розширює географію, охоплює всі континенти, набуваючи справді глобального характеру.

Також народний депутат нагадав, що цього разу під час зустрічі обговорювалися 6-10 пункти Формули миру. Зокрема, принципове для нас виведення всіх військ російської федерації з території України за межі кордонів 1991-го року; відновлення справедливості; екологічна безпека; недопущення ескалації та повторення війни та, звичайно, підтвердження її закінчення.

«У цілому, підсумки зустрічі є доволі оптимістичними: світ чує Україну та приймає Формулу миру. Суб'єктність та авторитет України на міжнародній арені завдяки активній позиції Президента України Володимира Зеленського, команди Офісу Президента на чолі з її керівником Андрієм Єрмаком, зростає», – зазначив народний депутат.

Арсеній Пушкаренко зауважив, що найважливішою новиною з візиту Президента Зеленського до Швейцарії є домовленість, що ця держава прийме Глобальний саміт миру. Про це вдалося домовитися з Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. І дуже добре, що саме ця держава, яка має надзвичайно високий авторитет серед країн світу, погодилася стати таким майданчиком.

«Загалом події на Близькому Сході та інші безпекові виклики тільки підкреслюють важливість такого глобального заходу. На жаль, міжнародні майданчики, зокрема ООН та ОБСЄ, не є сьогодні ефективними. Потрібні реальні інструменти для подолання безпекових викликів», – наголосив Арсеній Пушкаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: