fbpx
Сьогодні
08:47 09 Січ 2024

Grain from Ukraine: Катар виділив 20 мільйонів доларів у продовольчу програму

Фото: president.gov.ua

У продовольчу програму Grain from Ukraine ("Зерно з України") Катар зробив внесок у 20 мільйонів доларів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані.

"Відзначив внесок Катару обсягом 20 млн дол. в ініціативу Grain from Ukraine і запевнив, що Україна попри спроби Росії зірвати мирну навігацію Чорним морем і надалі залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки", – написав Глава держави.

Окрім того, Президент відзначив важливу посередницьку роль Катару й особисту позицію шейха у поверненні незаконно депортованих рф українських дітей. Сторони також обговорили подальшу координацію за цим напрямом.

Варто зазначити, що Зеленський та шейх Тамім бін Хамад аль-Тані обговорили продовження роботи над реалізацією Української формули миру та організацію майбутнього Глобального саміту миру

Зеленський запросив представника Катару на наступну зустріч радників у Давосі.

Що відомо про ініціативу "Зерно з України" (Grain From Ukraine)

У 2022 році у 90-ті роковини початку Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine ("Зерно з України"), у межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Тоді Австрія підтримала цю ініціативу та виділила на неї €3,8 мільйона з метою постачання українського зерна нужденним в Ефіопії та Судані.

Окрім того, Польща також внесла €20 мільйонів до ініціативи Grain from Ukraine ("Зерно з України"), яка покликана забезпечити доставку українського зерна до країн Африки.

А на першому саміті "Grain from Ukraine", що відбувся 26 листопада 2022 року, зібрали 150 млн доларів для допомоги країнам Африки.

Швеція оголосила про виділення на ініціативу додаткових понад 8 млн євро,  Фінляндія – 2 млн євро, а також коштів на розмінування сільгоспугідь в Україні.

Цьогоріч Латвія 25 листопада анонсувала свій другий внесок у програму у розмірі 50 тисяч євро.

А в 2023 році Швейцарія повідомила про надання Україні понад 3 млн євро на постачання українського зерна до найбідніших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: