fbpx
Сьогодні
11:26 08 Січ 2024

Унаслідок ракетної атаки рф по Україні вже відомо про 34 поранених та 4 загинулих

English version here

Фото: t.me/synegubov

Сьогодні зранку, 8 січня, війська рф завдали ракетного удару по Україні. Через ворожу атаку 34 людей поранено, ще 4 загинули.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Хмельницьку ОВА, МВС України та Telegram заступника голови Офісу президента Олексія Кулеби.

Зокрема, під час обстрілу житлового будинку Лозуватській громаді Криворізького району загинула 62-річна жінка.

Також, за даними МВС, близько 10:30 працівники ДСНС завершили пошукові та аварійно-рятувальні роботи на місці ворожої атаки у м. Зміїв Чугуївського району.

"З-під завалів приватного будинку надзвичайники дістали тіло загиблої 63-річної жінки", – додали у відомстві.

Кулеба зазначив, що у Новомосковську, де вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, 24 людей зазнали поранень, п'ятеро з них – діти.

Також у Зміїві рятувальники врятували двох чоловіків – 60 і 90 років.

"У місті Харків пошкоджені цивільні об'єкти. На місці працюють комунальні служби, продовжується ліквідація наслідків удару. Двоє постраждалих", – зазначив він.

Ще 5 поранених у Запоріжжі та один поранений у Кривому Розі.

У Хмельницьку російські окупанти вдарили по одному із обʼєктів інфраструктури. 

Загинуло двоє мирних мешканців.

"Пошкоджено будівлі. На жаль, 2 людей загинуло", – повідомив мер міста.

У Хмельницькій ОВА зазначили:

"На превеликий жаль, маємо вже двох загиблих людей. І це велика втрата, бо відновити і відбудувати можна все, окрім людського життя".

За інформацією Тюріна, в межах Хмельницької області наші сили ППО збили 2 ракети. Разом з тим, противник завдав удари по об'єктах інфраструктури області. Є пожежа, яку локалізовують підрозділи ДСНС.

Раніше в пресслужбі Нацполіції повідомили, що в місті Хмельницькому через російський ракетний обстріл пошкоджено багатоквартирний будинок.

Загалом на Заході ППО знищила 10 крилатих ракет  ворога.

Обстріл України

З ранку 8 січня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомили про злет Міг-31К. Вся карта за хвилини стала "червоною".

Вибухи пролунали у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Хмельниччині працювала ППО. Кривий Ріг опинився під масованим ракетним ударом. У Харкові РФ обстріляла промислові об'єкти, вже відомо про одну поранену.

У Запоріжжі прогриміли 5 вибухів, є "прильоти" по житлових районах, вже відомо про поранених.

Також сьогодні зранку, 8 січня, під час атаки росії у Дніпропетровській області ворог поцілив по Новомосковську. В Криворізькому районі є загибла.

А ввечері 7 січня стало відомо про запуск росіянами дронів-камікадзе "Шахедів" територією України. У деяких областях влада оголосила повітряну тривогу. Загалом ППО вночі збила всі 8 дронів типу "Shahed-131/136", які запустила рф.

Як повідомляла Рубрика, учора пізно ввечері російські окупанти також завдали ракетних ударів по Харкову. У місті пролунало вже кілька вибухів. Також влучання у Вовчанській громаді Харківської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: