fbpx
Сьогодні
09:21 05 Січ 2024

Сили ППО знищили щонайменше 10 "Шахедів", на жаль, не обійшлося без влучень: Гуменюк про нічну атаку дронів

Фото: Сили оборони півдня

Війська рф випустили по території України кілька груп "Шахедів", атака триває. Українські військові знищили щонайменше 10 ворожих ударних безпілотників.

Про це заявила керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, повідомляє Рубрика.

"На півдні йшла бойова робота. Ми спостерігали дві хвилі атак. Перша тривала три години. Через дві години почалася нова хвиля. Бойова робота та збиття продовжуються", – заявила Гуменюк.

За її словами, робота Сил оборони по "Шахедам" була результативною. Сили ППО змогли знищити щонайменше 10 ударних безпілотників, по чотири у Херсонській та Дніпропетровській областях, а також по одному – у Кіровоградській та Миколаївській.

"На жаль, не обійшлося без влучень. Цього разу ворог бив по сільськогосподарських об'єктах та цивільних установах. Це і ангари для зберігання зерна, і будинки культури. На жаль, попередньо є поранені", – додала вона.

Де працювала ППО і які наслідки

Дніпропетровська область. Повідомляється, що у регіоні збили 6 дронів-камікадзе. Всі у Криворізькому районі. Уламки збитого дрона впали на територію непрацюючого підприємства. Постраждалих немає.

Черкаська область. Під час останніх атак було знищено 5 "Шахедів". Внаслідок бойової роботи ніхто не постраждав. Але через падіння уламків пошкоджено лінії електропередач. Без світла три населених пункти, ще два – частково.

Херсонська область. У регіоні збили 4 "Шахеди". Також трьома "Шахедами" окупанти вдарили по Високому Тягинської громади. Під ударом були адміністративна будівля та модульне містечко. Постраждали щонайменше семеро осіб, серед них 14-річний підліток. 50-річного чоловіка госпіталізували.

Миколаївська область. У регіоні теж працювала ППО. У Баштанському районі було влучання безпілотника на території агропідприємства, яке було оперативно ліквідовано. Також пошкоджено дитячий садок, будинок культури та приватні будинки. Обійшлося без постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: