fbpx
Сьогодні
19:59 02 Січ 2024

На Київщині під час ракетної атаки в укритті лікарні народився хлопчик

Сьогодні, 2 січня, у Київській області під час чергової масованої атаки російських військ народилася дитина.

Про це повідомляє у Facebook голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, пише Рубрика.

За його словами, під час ракетної атаки в укритті пологового відділення лікарні інтенсивного лікування у Боярці народилася дитина. Хлопчик вагою 3500 грамів.

"Бажаю здоров'я мамі та малюкові! І зростати в мирній країні. Україна і українці вистоять, як би російський окупант не намагався нас знищити", — написав Кравченко.

Нагадаємо, вранці, 2 січня Росія завдала масованого удару по Україні — окупанти атакували ракетами Х-101 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, а також аеробалістичними ракетами "Кинджал" з винищувачів Міг-31К.

Загалом на Київщині сьогодні постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони. Відомо, про загиблих і поранених. Є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків і авто.

У Вишневому відомо про 11 пошкоджених багатоквартирних та 16 приватних будинків, поінформував Кравченко. Понад 700 мешканцям надається необхідна допомога. Підготовлені місця для розселення 1 тис. людей.

У деяких населених пунктах Київщини пошкоджено низку приватних будинків, понад 60 автомобілів. Через падіння уламків також сталася пожежа в недобудованій церкві, пошкоджено декілька підприємств і складських приміщень. Крім того, ушкоджень зазнав один з обласних медзакладів. Його пацієнтів переводять до іншого медзакладу.

У Броварському, Бучанському, Фастівському та Вишгородському районах виникли проблеми з енергопостачанням у низці населених пунктів. В області працюють пункти незламності. Обʼєкти критичної інфраструктури поступово переходять на альтернативне живлення – генератори.

Ранкова масована атака рф на Україну

У Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети.

За інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів". Повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

У Києві та області від російських ракет загинули по 2 людини відповідно. Ще 49 постраждалих, зокрема одна дитина. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також під масованим ракетним ударом опинився Харків. Там від обстрілу загинула 91-річна жінка, відомо про понад 50 постраждалих.

Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, інша цивільна інфраструктура.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: