fbpx
Сьогодні
Відео 13:24 01 Січ 2024

Японію сколихнув потужний землетрус. Місцева влада оголосила про загрозу цунамі

Фото: Associated Press

У Японії стався потужний землетрус магнітудою 7,6 балів біля півострова Ното на північно-західному узбережжі країни, оголошено про загрозу цунамі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Bloomberg.

Зазначається, що землетрус спричинив цунамі на значній території країни, яке, як очікується, досягне в деяких районах п'яти метрів. Влада закликала людей в цьому районі перебратися на більш високі місця.

"Після землетрусу, що стався в понеділок, Японія оголосила попередження про цунамі майже на всьому своєму західному узбережжі, що призвело до зупинки деяких поїздів, зупинки роботи електростанцій і перевірки ядерних реакторів", — відзначає агенція.

"Потужний землетрус магнітудою 7,4 стався у префектурі Ісікава в центральній частині Японії на узбережжі Японського моря", — йдеться у повідомленні  NHK.

Крім того, у метеорологічному агентстві розповіли, що в районах, які постраждали від сильних поштовхів, зріс ризик зсувів та обвалів будинків. Людей закликають бути готовими до майбутньої сейсмічної активності протягом тижня (1–7 січня). У префектурі оголошено попередження про серйозну загрозу цунамі.

Зазначається, що попередження про цунамі також оголошено для префектур Ніігата, Тояма, Ямагата, Фукуї та Хіого, а також уздовж узбережжя Японського моря.

Наразі не надходило повідомлень про серйозні пошкодження, але відеокадри на телеканалі ANN показали зруйновані будинки у Вадзімі, приблизно за 300 кілометрів на північний захід від Токіо, після удару цунамі заввишки щонайменше 1,2 метра. У цьому районі також виникли пожежі, як показав телеканал NTV.

Як пише CNN, понад 32 500 будинків в японській префектурі Ісікава знеструмлені після потужного землетрусу і підземних поштовхів, що сталися в понеділок, повідомляє компанія Hokuriku Electric Power.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: