fbpx
Сьогодні
22:25 26 Гру 2023

Ще 12 інкубаторів для новонароджених придбано завдяки донорам UNITED24: у чому рішення

За ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України Медичні закупівлі України придбали 12 інкубаторів інтенсивної терапії для новонароджених дітей. За умовами договору вони будуть поставлені до 29 лютого 2024 року.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МОЗ.

У чому проблема?

Через війну в Україні зросла кількість недоношених малюків: нині маємо тисячі беззахисних дітей, які зʼявилися на світ раніше строку та не можуть вижити без спеціальної допомоги. Щоб їх врятувати, потрібні спеціальні інкубатори інтенсивної терапії.

"Вони дозволяють створити умови для забезпечення і підтримки життєво важливих функцій, такі як самостійне дихання, терморегуляція, можливість їсти», — говорить заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Яке рішення?

Закупівля 12 інкубаторів інтенсивної терапії для новонароджених дітей відбулася завдяки пожертвам донорів у межах ініціативи Президента України Володимира Зеленського — фандрейзингової платформи «UNITED24». Вартість закуплених інкубаторів становить 5,2 млн грн.

Як це працює?

Інкубатори призначені для забезпечення терморегуляції доношених та недоношених немовлят, які потребують спеціального мікрокліматичного середовища. Також у комплекті з інкубаторами поставляється лампа для лікування гіпербілірубінемії (жовтяниці).

Крім того, інкубатор підтримує температуру, вологість, рівень кисню та інші параметри, необхідні для нормального розвитку новонароджених.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: