fbpx
Сьогодні
17:38 25 Гру 2023

Все більше російських військових імітують атаки й здаються у полон групами, – речник

English version here

В Україні у полон почали здаватися цілі групи російських військових, і однією з причин цих їхніх дій є нелюдське ставлення до них з боку командування.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, повідомляє Рубрика.

«Слід відзначити, що у полон почали здаватися цілі групи російських військових. Одна з причин, що ворог так робить – це, можна сказати, нелюдське ставлення з боку командування. Бо за відмову йти у безглузді штурми чи за якісь інші провини офіцери їх роздягають догола – це взимку – і саджають у такому вигляді у холодні ями, б'ють і погрожують розстрілами», – розповів Штупун.

Він зазначив, що наразі є і дані про все більшу кількість відмов російських військових брати участь у штурмових діях.

«Зокрема це фіксується у підрозділах 1 АК ЗС РФ», – поінформував речник.

Відповідаючи на питання про масштабність характеру відмов йти у смертельні штурми серед росіян, він сказав, що наразі це невеликі групи, які відкрито відмовляються це робити.

«Але дуже багато, все більше окупантів, скажімо так, саботують або імітують атаки», – сказав речник.

Я раніше повідомляла Рубрика, диктатор рф володимир путін розкрив чисельність угруповання окупаційних військ в Україні. Він заявив, що мова йде про 617 тисяч осіб. До кінця цього року у війні проти України хочуть залучити півмільйона особового складу армії росії. При цьому другої хвилі мобілізації у рф нібито не планується.

Варто зауважити, що незадовго до цього він стверджував, що, крім 300 тисяч мобілізованих на службу за контрактом, на війну проти України залучили 486 тисяч "добровольців".

Таким чином, точна цифра з воюючого угрупування рф, яке складає професійна армія кадрових військових, достеменно не відома.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили більше 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

Додамо, що Моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: