fbpx
Сьогодні
16:59 18 Гру 2023

Крадіжка газу обернулась летальним випадком: на Київщині загинуло двоє людей

У Богуславській міській громаді на Київщині в літній кухні одного з домогосподарств відбувся вибух газоповітряної суміші. Першочергове обстеження свідчить, що причиною стало грубе порушення правил техніки безпеки під час використання «блакитного палива» у побуті.

Фахівці Київської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» зафіксували на місці аварійної ситуації прокладання несанкціонованого газопроводу – гумотканевого рукава. Ймовірно, саме під час крадіжки газу стався вибух, що спричинив руйнування несучих конструкцій і обвал даху. Одна людина загинула на місці, інша померла від тяжких травм у лікарні.

Остаточні висновки щодо передумов інциденту з'ясовує комісія.

Тим часом, «ГАЗМЕРЕЖІ» звертають увагу:

Несанкціонований відбір «блакитного палива» є протиправною дією, яка загрожує здоров'ю та життю людини. Незаконне втручання в газорозподільну систему може призвести до відключення об'єкта від газопостачання та каратись штрафними санкціями.

Згідно з затвердженими нормативними актами, споживачі несуть відповідальність за користування газовими приладами у помешканнях. Зона відповідальності Оператора ГРМ – розподіл природного газу до точки розмежування на газопроводі-вводі в будинок.

Закликаємо клієнтів бути уважними, користуватись газовим обладнанням з дотриманням Правил безпеки систем газопостачання та в разі відчуття запаху газу в будинку одразу викликати спеціалізовану службу 104.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: