fbpx
Сьогодні
16:48 13 Гру 2023

Українці відмовляються отримувати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях, – Центр нацспротиву

English version here

Фото: Центр нацспротиву

Українці відмовляються отримувати російське громадянство на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Центр нацспротиву.

Попри політику примусової паспортизації, в межах якої ворог погрожує українцям за відсутність червоної макулатури, більшість українців ігнорують ініціативи окупантів. Вже з наступного року українці без паспорта рф будуть вважатись іноземцям на рідній землі, та наразі від 60 до 70% (залежно від регіону) українців відмовляються отримувати ворожу макулатуру.

Ще гірше для окупантів ситуація з номерними знаками, адже тут показники ще нижче й до 80% автовласників на ТОТ відмовляється ставити на своє авто фейкові номери ворога.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, з 1 січня 2024 року на тимчасово окупованих територіях росіяни вводять заборону на рух автотранспорту з українськими номерами. Тим самим ворог продовжує політику примусової паспортизації регіону, адже для заміни номера необхідно мати паспорт рф. Сам рух на ТОТ можливий лише за наявності перепустки від окупаційної адміністрації. Усі перепустки діють фактично до кінця року й з 1 січня їх видача також можлива лише за наявності червоної макулатури.

Центр національного спротиву закликає й надалі саботувати ініціативи окупаційної адміністрації, адже це змушує росіян відтерміновувати заборони на пересування та працевлаштування українців, а отже й русифікацію ТОТ.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що армія рф продовжує знищувати українську мову та літературу на окупованих територіях.  Крім того, окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених землях отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають опікунства з метою їх подальшої депортації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: