fbpx
Сьогодні
22:46 11 Гру 2023

Угорські та словацькі громади Закарпаття закликали Орбана й Фіцо сприяти вступу України в ЄС

Фото: zoda_inform

Представники угорської та словацької національних спільнот Закарпатської області закликали прем'єр-міністрів Угорщини й Словаччини Віктора Орбана й Роберта Фіцо підтримати початок перемовин про вступ України до ЄС. Відповідні прохання прозвучали у відкритих зверненнях до іноземних політиків з боку представників нацменшин Закарпаття 11 грудня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Закарпатську ОВА.

Звернення до Орбана з'явилося на Facebook-сторінці Демократичної спілки угорців України, а звернення до Фіцо оприлюднено на сторінці керівника ГО "Товариство словацької інтелігенції Закарпаття" Ернеста Горвата.

Як зазначається, вони звернулися з проханням підтримати рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС під час засідання Євроради, яке відбудеться 14-15 грудня 2023 року.

Представники словацької національної спільноти Закарпаття наполегливо закликають усіх лідерів держав-членів Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Угорські та словацькі громади Закарпаття закликали

Звернення опублікували голова громадської організації «Закарпатське обласне культурно-просвітнє товариство словацьких жінок «Довіра» Яна Дудаш–Рижак та керівник ГО «Товариство словацької інтелігенції Закарпаття» Ернест Горват.

Також звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС оприлюднили лідери угорських громад Закарпаття.

"Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємося до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14-15 грудня 2023 року", – йдеться у зверненні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: