fbpx
Сьогодні
16:40 09 Гру 2023

Верховна Рада у першому читанні підтримала штрафи за порушення комендантської години

Фото: Reuters

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт, згідно з яким порушників комендантської години штрафуватимуть. Йдеться про штрафи як для громадян, так і для бізнесу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на народного депутата Ярослава Железняка в Telegram.

Йдеться про законопроєкт № 10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. У першому читанні його підтримали 233 нардепи.

Документ передбачає, що штрафи для порушників становитимуть від 8 500 до 17 000 гривень. У разі повторного порушення – сума подвоюється.

Для бізнесу штрафи передбачені штрафи у розмірі від 51 до 102 тисяч гривень. Якщо порушення зафіксують повторно протягом року, штраф буде від 170 до 340 тисяч гривень.

Що відомо про введення штрафів за порушення комендантської години

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що в уряді хочуть ввести штрафи для порушників комендантської години.

В Україні планують ввести штрафи за порушення комендантської години: Кабінет Міністрів пропонує карати не лише заклади, але й громадян.

Як повідомляють, народні депутати зареєстрували у Парламенті законопроєкт №10195 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану.

Його напрацювали разом з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією.

В Уряді зазначають, що мета закону – встановити відповідальність за порушення комендантської години для громадян та підприємців. Поки у Верховну Раду не внесли сам текст законопроєкту.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Києві протягом останнього року правоохоронці виявили 41 394 порушників комендантської години. Про це заявили у Головному управлінні Нацполіції в Києві.

Як розповіли поліціянти, із загальної кількості порушників 40 017 людей доставили до управлінь поліції для подальшого розбору ситуації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: