fbpx
Сьогодні
Фото, відео 13:40 08 Гру 2023

Шон Пенн знявся у фінальній новелі українського кіноальманаху "Війна очима тварин"

Оскароносний актор Шон Пенн знявся у новелі "Орел" українського режисера Мирослава Слабошпицького, що увійде у кіноальманах "Війна очима тварин". Головними героями кіноальманаху стали тварини, що потерпають від екоциду внаслідок війни в Україні.

Як інформує Рубрика, про це повідомляє Deadline.

Шон Пенн зіграв головну роль у фінальній новелі кіноальманаху під назвою "Орел", автором сценарію і режисером якої виступив Мирослав Слабошпицький (фільм "Плем'я", 2014).

Події історії розгортаються на початку повномасштабного вторгнення у Чорнобильському заповіднику, куди юний звукооператор відправився на замовлення закордонного продюсера для запису голосів рідкісних птахів.

Зйомки відбувались у легендарній студії Evergreen (Лос- Анджелес, США), де за 40 років існування звучали голоси Френка Сінатри і Майкла Джексона, Пола Макартні і Джастіна Тімберлейка, а також героїв серіалів "Друзі" і "Сімпсони". Тепер тут знімали і українське кіно.

"Це був дуже хвилюючий момент для мене – працювати зі справжньою легендою світового кінематографа, одним з кращих акторів сучасності, – зазначив Мирослав Слабошпицький. –
І я був абсолютно вражений його професіоналізмом і відданістю. Зустріч з таким актором на знімальному майданчику – це абсолютне щастя для режисера і справжнє свято чистої творчості".

Друга частина зйомок новели, які заплановані на січень-лютий 2024 року, проходитиме вже в Україні на території одного з українських заповідників, який постраждав від російських ракетних обстрілів.

"Фінал завжди запам'ятовується найбільше. Тому ми намагалися максимально сконцентрувати месседж, який прагнемо передати світу, – акцентує автор ідеї та генеральний продюсер кіноальманаху "Війна очима тварин" Олег Кохан (SOTA Cinema Group) – Довкілля більше не має бути мовчазною жертвою війни. І якщо ми разом не зупинемо зло, з яким Україна б'ється щодня, екологічна катастрофа загрожує всьому світу!".

Своєю новою історією автори вкотре хотіли наголосити на тому, що екологічні катастрофи ніколи не обмежуються державними кордонами, це завжди – міжнародна проблема. І унікальні заповідники не вдасться відбудувати, як заводи, вони зникнуть назавжди!

Довідка

Продюсування кіноальманаху "Війна очима тварин" українська Кінокомпанія SOTA Cinema Group та Kleos Art Productions розпочали у минулому році.

Перші три новели кіноальманаху – "Кролик або туди і звідти", "Синочок" і "Корова в тумані", були зняті минулої зими в Україні й увійшли у перший трейлер, який автори презентували на цьогорічному Берлінському кінофестивалі.

Прем'єра кіноальманаху запланована на 2024 рік.

Шон Джастін Пенн – американський актор, кінорежисер, сценарист та продюсер. Лауреат премій "Оскар" за головні ролі у фільмах "Таємнича річка" та "Харві Мілк". Один із найтитулованіших акторів сучасності, призер трьох найбільших кінофестивалів світу — Канського, Венеціанського та Берлінського.

Нагадаємо, Шон Пен відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого, щоб зафіксувати події в нашій країні та донести світові правду про російську агресію.

А у березні 2022 року американський режисер і актор Шон Пенн приїхав на Львівщину, аби налагодити партнерські взаємини своєї благодійної організації в Україні. Таким чином він хоче підтримати наших людей у боротьбі за свободу та суверенітет.

Також у червні 20222 року голлівудський актор Шон Пенн, який на початку війни прибув до України, щоб зафільмувати повномасштабне вторгнення росіян, знову повернувся до Києва.

Окрім того, у листопаді 2022 року президент Володимир Зеленський провів зустріч з американським актором, кінорежисером, сценаристом і продюсером, лауреатом премії "Оскар" Шоном Пенном, який уже вчергове приїхав в Україну за час повномасштабного вторгнення росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: