fbpx
Сьогодні
10:58 07 Гру 2023

У російській федерації анонсували дату президентських виборів

Фото: рІА Новини

Рада Федерації росії призначила дату виборів російського президента. Голосування відбудеться 17 березня 2024 року.

Про це повідомили російські засоби масової пропаганди, інформує Рубрика.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено одноголосно. За нього проголосували 162 сенатори.

ЦВК 8 грудня розгляне проєкт ухвали про триденне голосування на виборах президента рф у березні 2024 року, заявила голова Центрвиборчкому Елла Памфілова. Набуття ухвали в силу фактично дасть старт виборчій кампанії.

До слова, за російськими нормами, вибори президента призначаються Радою федерації не раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування.

Голова Центральної виборчої комісії рф Елла Памфілова заявила, що до 12 грудня необхідно ухвалити рішення про вибори президента росії у "нових регіонах" — анексованих частинах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України.

російські ЗМІ ще в серпні писали, що для 70-річного путіна вже почали відбирати "суперників" на вибори. Головна вимога – їм має бути не менш ніж 50 років, щоб не виникало питань до віку путіна.

За даними ЗМІ, планується, що на майбутніх виборах путін набере "рекордний результат": він має отримати понад 80% голосів із явкою понад 70%.

Видання "Коммерсант" писало, що підготовка до президентських виборів-2024 в росії почалася ще на початку цього року. А представники кремля планують уважно стежити за регіональними виборами, які відбудуться восени 2023 року, щоб урахувати їхній досвід на федеральних.

За даними "Медузи", президентську кампанію путіна буде побудовано навколо "ідеології консерватизму", а його самого представлятимуть як "хранителя традиційних цінностей".

Речник президента рф дмитро пєсков заявляв, що путін ще не ухвалив рішення, чи балотуватиметься. Сам путін казав, що після поправок до Конституції рф у 2020 році саме його право обиратися на новий термін "стабілізує ситуацію в росії".

Довідка

Ще у лютому у Раді Федерації росії заявляли про плани провести вибори на захоплених територіях України.

Британська розвідка зазначала, що рф хоче показати окуповані території як свої "невід'ємні частини" тим, що має намір провести голосування того ж дня, що й вибори у росії.

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

Згодом голова ЦВК рф Елла Памфілова заявила, що на тимчасово окупованих територіях України російський Центрвиборчком може відкласти "вибори", якщо ситуація там погіршиться.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: